Словацькі капусники

Ці пиріжки зовсім не схожі на наші. Головна їхня особливість – це солодка капустяна начинка. У неї дуже незвичайний смак.

Навіть якщо ви не хочете пекти булочки, обов’язково спробуйте чудову начинку.

Словацькі капусники

Склад:

  • Борошно – 600 г,
  • яєчні жовтки – 2 шт.,
  • вершкове масло – 80 г,
  • молоко – 1 скл.,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • дріжджі – 20 г,
  • цукрова пудра – 90 г,
  • капуста – 1 шт.,
  • олія – 60 мл,
  • кориця,
  • сіль – 2 щіп.

Приготування

Змішайте борошно, жовтки, 30 г цукрової пудри, розтоплене вершкове масло і щіпку солі.

Розчиніть дріжджі в половині теплого молока з цукром. Додайте до борошняної суміші. Влийте молоко і замісіть тісто.

Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на 2 год. Його обсяг повинен збільшитися удвічі.

Капусту дрібно наріжте. Розігрійте олію у товстостінній каструлі і додайте капусту з дрібкою солі. Тушкуйте капусту на повільному вогні під кришкою, часто помішуючи.

Коли більша частина рідини випарується, а капуста стане м’якою, додайте 60 г цукрової пудри і корицю. Розмішайте і зніміть із вогню. Дайте начинці повністю охолонути.

Перекладіть тісто на дошку, посипану борошном, і розкатайте до товщини близько 3 мм.

Розріжте пласт на квадрати зі стороною 8-10 см і помістіть 1 ч. л. начинки на середину кожного. Сформуйте пиріжок. Надайте йому форму пончика, злегка примніть долонею і викладіть на змащене маслом деко. Зліпіть решту пиріжків.

Випікайте при 190 ℃ приблизно 15 хв.

Навіть через кілька днів пиріжки з капустою залишаються м’якими й апетитними.

«УЮТ» №33-13.08.2020

Читайте також: Гагаузькі пиріжки

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *