Словацькі капусники
Ці пиріжки зовсім не схожі на наші. Головна їхня особливість – це солодка капустяна начинка. У неї дуже незвичайний смак.
Навіть якщо ви не хочете пекти булочки, обов’язково спробуйте чудову начинку.

Склад:
- Борошно – 600 г,
- яєчні жовтки – 2 шт.,
- вершкове масло – 80 г,
- молоко – 1 скл.,
- цукор – 1 ч. л.,
- дріжджі – 20 г,
- цукрова пудра – 90 г,
- капуста – 1 шт.,
- олія – 60 мл,
- кориця,
- сіль – 2 щіп.
Приготування
Змішайте борошно, жовтки, 30 г цукрової пудри, розтоплене вершкове масло і щіпку солі.
Розчиніть дріжджі в половині теплого молока з цукром. Додайте до борошняної суміші. Влийте молоко і замісіть тісто.
Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на 2 год. Його обсяг повинен збільшитися удвічі.
Капусту дрібно наріжте. Розігрійте олію у товстостінній каструлі і додайте капусту з дрібкою солі. Тушкуйте капусту на повільному вогні під кришкою, часто помішуючи.
Коли більша частина рідини випарується, а капуста стане м’якою, додайте 60 г цукрової пудри і корицю. Розмішайте і зніміть із вогню. Дайте начинці повністю охолонути.
Перекладіть тісто на дошку, посипану борошном, і розкатайте до товщини близько 3 мм.
Розріжте пласт на квадрати зі стороною 8-10 см і помістіть 1 ч. л. начинки на середину кожного. Сформуйте пиріжок. Надайте йому форму пончика, злегка примніть долонею і викладіть на змащене маслом деко. Зліпіть решту пиріжків.
Випікайте при 190 ℃ приблизно 15 хв.
Навіть через кілька днів пиріжки з капустою залишаються м’якими й апетитними.
«УЮТ» №33-13.08.2020
Читайте також: Гагаузькі пиріжки