Смачна молода картопелька.
Картопля, запечена з сиром

сир з молодою картоплею

Особливо смачними вважалися страви з молодої картоплі. Ранні сорти цієї культури якраз дозріли. Які оригінальні страви можна з неї приготувати?

1 кг молодої картоплі, 5 зубчиків часнику, 2 ст. л. вершкового масла, 200 г сиру сулугуні, свіжа зелень – за смаком.

Відварити картоплю, дрібно порізати часник. Розтопити у сковороді олію, всипати часник, через 20 сек. зняти з вогню. Викласти картоплю у форму для запікання, полити олією з часником. Накрити сиром сулугуні, нарізаним скибками товщиною 1,5 см. Запікати, поки сир не розплавиться. Подавати зі свіжою зеленню.

На замітку

  • Завжди кладіть молоду картоплю не у холодну, а в уже киплячу воду.
  • Молоду картоплю слід вибирати до того, як на кущі потемніє листя. На цьому етапі цукор у бульбах ще не перетворився у крохмаль. Цим пояснюється ніжний смак молодої картоплі.
  • Не зберігайте молоду картоплю більше трьох днів – вона втратить смак.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest