Смачна молода картопелька.
Картопля, запечена з сиром
Особливо смачними вважалися страви з молодої картоплі. Ранні сорти цієї культури якраз дозріли. Які оригінальні страви можна з неї приготувати?
1 кг молодої картоплі, 5 зубчиків часнику, 2 ст. л. вершкового масла, 200 г сиру сулугуні, свіжа зелень – за смаком.
Відварити картоплю, дрібно порізати часник. Розтопити у сковороді олію, всипати часник, через 20 сек. зняти з вогню. Викласти картоплю у форму для запікання, полити олією з часником. Накрити сиром сулугуні, нарізаним скибками товщиною 1,5 см. Запікати, поки сир не розплавиться. Подавати зі свіжою зеленню.
На замітку
- Завжди кладіть молоду картоплю не у холодну, а в уже киплячу воду.
- Молоду картоплю слід вибирати до того, як на кущі потемніє листя. На цьому етапі цукор у бульбах ще не перетворився у крохмаль. Цим пояснюється ніжний смак молодої картоплі.
- Не зберігайте молоду картоплю більше трьох днів – вона втратить смак.