Смачна молода картопелька.
Салат із горіхами
Особливо смачними вважалися страви з молодої картоплі. Ранні сорти цієї культури якраз дозріли. Які оригінальні страви можна з неї приготувати?
- 500-600 г молодої картоплі,
- 3-4 зубчики часнику,
- 1 пучок кропу,
- 4 ст. л. олії,
- жменя очищених волоських горіхів,
- сіль – за смаком.
Зварити картоплю. Зубчики часнику розрізати навпіл, обсмажити на олії 30-40 сек. Помістити у блендер горіхи і крупно нарізаний кріп, додати часник і 2-3 щіпки солі, збити до однорідності. Полити картоплю соусом.
На замітку
- Завжди кладіть молоду картоплю не у холодну, а в уже киплячу воду.
- Молоду картоплю слід вибирати до того, як на кущі потемніє листя. На цьому етапі цукор у бульбах ще не перетворився у крохмаль. Цим пояснюється ніжний смак молодої картоплі.
- Не зберігайте молоду картоплю більше трьох днів – вона втратить смак.