Смачна молода картопелька.
Салат із горіхами

Салат з молодої картоплі

Особливо смачними вважалися страви з молодої картоплі. Ранні сорти цієї культури якраз дозріли. Які оригінальні страви можна з неї приготувати?

  • 500-600 г молодої картоплі,
  • 3-4 зубчики часнику,
  • 1 пучок кропу,
  • 4 ст. л. олії,
  • жменя очищених волоських горіхів,
  • сіль – за смаком.

Зварити картоплю. Зубчики часнику розрізати навпіл, обсмажити на олії 30-40 сек. Помістити у блендер горіхи і крупно нарізаний кріп, додати часник і 2-3 щіпки солі, збити до однорідності. Полити картоплю соусом.

На замітку

  • Завжди кладіть молоду картоплю не у холодну, а в уже киплячу воду.
  • Молоду картоплю слід вибирати до того, як на кущі потемніє листя. На цьому етапі цукор у бульбах ще не перетворився у крохмаль. Цим пояснюється ніжний смак молодої картоплі.
  • Не зберігайте молоду картоплю більше трьох днів – вона втратить смак.
Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest