Смачна молода картопелька.
Ніжний суп

Суп з молодої картоплі

Особливо смачними вважалися страви з молодої картоплі. Ранні сорти цієї культури якраз дозріли. Які оригінальні страви можна з неї приготувати?

  • 2 л овочевого бульйону,
  • 600 г молодої картоплі,
  • 1 цибулина,
  • пучок кропу,
  • 3 стебла зеленої цибулі,
  • 50 г вершкового масла,
  • сіль,
  • мелений перець,
  • сметана – за смаком.

Картоплю очистити і крупно нарізати, цибулю подрібнити. Розігріти у сотейнику вершкове масло і додати цибулю. Приготувати на повільному вогні 5 хв. Додати картоплю і тушкувати під кришкою 5 хв. Влити бульйон і варити до готовності картоплі. Поперчити суп, нарізати і додати зелену цибулю і кріп. Подавати зі сметаною.

На замітку

  • Завжди кладіть молоду картоплю не у холодну, а в уже киплячу воду.
  • Молоду картоплю слід вибирати до того, як на кущі потемніє листя. На цьому етапі цукор у бульбах ще не перетворився у крохмаль. Цим пояснюється ніжний смак молодої картоплі.
  • Не зберігайте молоду картоплю більше трьох днів – вона втратить смак.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest