Смачна молода картопелька.
Ніжний суп
Особливо смачними вважалися страви з молодої картоплі. Ранні сорти цієї культури якраз дозріли. Які оригінальні страви можна з неї приготувати?
- 2 л овочевого бульйону,
- 600 г молодої картоплі,
- 1 цибулина,
- пучок кропу,
- 3 стебла зеленої цибулі,
- 50 г вершкового масла,
- сіль,
- мелений перець,
- сметана – за смаком.
Картоплю очистити і крупно нарізати, цибулю подрібнити. Розігріти у сотейнику вершкове масло і додати цибулю. Приготувати на повільному вогні 5 хв. Додати картоплю і тушкувати під кришкою 5 хв. Влити бульйон і варити до готовності картоплі. Поперчити суп, нарізати і додати зелену цибулю і кріп. Подавати зі сметаною.
На замітку
- Завжди кладіть молоду картоплю не у холодну, а в уже киплячу воду.
- Молоду картоплю слід вибирати до того, як на кущі потемніє листя. На цьому етапі цукор у бульбах ще не перетворився у крохмаль. Цим пояснюється ніжний смак молодої картоплі.
- Не зберігайте молоду картоплю більше трьох днів – вона втратить смак.