Смачні деруни з картоплі

Смачні деруни з картоплі

Приготувати ці хрусткі деруни надзвичайно просто. Можна нескінченно експериментувати з дрібно і крупно натертою картоплею, щоб отримати м’яку серединку і хрусткий верх, а ще можна додавати моркву, гарбуз, кабачки, фарш і навіть сир.

Класичні деруни з картоплі

  • 1 кг картоплі,
  • 2 цибулини,
  • 2 яйця,
  • 1 ст. л. борошна,
  • сіль,
  • перець,
  • 2 ст. л. олії.

Картоплю почистити, натерти на тертці та відтиснути зайвий сік. Вбити у терту картоплю яйця, додати дрібно нарізану цибулю і борошно. Якщо 1 ст. л. борошна недостатньо, можна додати ще трохи. Ложкою викласти приготовлену суміш на розігріту сковороду, змащену олією, й обсмажити з обох сторін до золотистої скоринки.

 

Деруни із шинкою, сиром і зеленню

  • 300 г картоплі,
  • 1 цибулина,
  • 100 г шинки,
  • 100 г твердого сиру,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. л. борошна,
  • 1/3 ч. л. солі,
  • 1/4 ч. л. чорного перцю,
  • кріп,
  • олія – для смаження.

Цибулю, шинку, сиру картоплю і сир натерти на великій тертці. Додати яйце і подрібнений кріп. Посолити, поперчити за смаком і добре перемішати.

Додати борошно і вимішати до однорідної маси. Викласти масу на сковорідку за допомогою ложки й обсмажити з двох сторін до золотистої скоринки.
 

Деруни із м’ясною начинкою

  • 1 кг картоплі,
  • 4 г манної крупи,
  • 1 яйце,
  • 1 ч. л. приправи для картоплі,
  • 200 г курячого фаршу,
  • 1 цибулина,
  • чорний мелений перець,
  • сіль.

Нарізати половину цибулини й обсмажити. На неї викласти фарш, посолити за смаком. Обсмажити до напівготовності.

Натерти картоплю на тертці. Злити зайву рідину і вбити у картоплю яйце. Додати манку, приправи та перемішати.

Змочити долоню у воді, викласти на неї ложку картоплі, а зверху чайною ложкою фарш. Накрити знову картоплею. Обсмажити з двох сторін і довести під кришкою до готовності.

«Погляд часу» №38-2019

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *