Смачні деруни з картоплі
Приготувати ці хрусткі деруни надзвичайно просто. Можна нескінченно експериментувати з дрібно і крупно натертою картоплею, щоб отримати м’яку серединку і хрусткий верх, а ще можна додавати моркву, гарбуз, кабачки, фарш і навіть сир.
Класичні деруни з картоплі
- 1 кг картоплі,
- 2 цибулини,
- 2 яйця,
- 1 ст. л. борошна,
- сіль,
- перець,
- 2 ст. л. олії.
Картоплю почистити, натерти на тертці та відтиснути зайвий сік. Вбити у терту картоплю яйця, додати дрібно нарізану цибулю і борошно. Якщо 1 ст. л. борошна недостатньо, можна додати ще трохи. Ложкою викласти приготовлену суміш на розігріту сковороду, змащену олією, й обсмажити з обох сторін до золотистої скоринки.
Деруни із шинкою, сиром і зеленню
- 300 г картоплі,
- 1 цибулина,
- 100 г шинки,
- 100 г твердого сиру,
- 1 яйце,
- 2 ст. л. борошна,
- 1/3 ч. л. солі,
- 1/4 ч. л. чорного перцю,
- кріп,
- олія – для смаження.
Цибулю, шинку, сиру картоплю і сир натерти на великій тертці. Додати яйце і подрібнений кріп. Посолити, поперчити за смаком і добре перемішати.
Додати борошно і вимішати до однорідної маси. Викласти масу на сковорідку за допомогою ложки й обсмажити з двох сторін до золотистої скоринки.
Деруни із м’ясною начинкою
- 1 кг картоплі,
- 4 г манної крупи,
- 1 яйце,
- 1 ч. л. приправи для картоплі,
- 200 г курячого фаршу,
- 1 цибулина,
- чорний мелений перець,
- сіль.
Нарізати половину цибулини й обсмажити. На неї викласти фарш, посолити за смаком. Обсмажити до напівготовності.
Натерти картоплю на тертці. Злити зайву рідину і вбити у картоплю яйце. Додати манку, приправи та перемішати.
Змочити долоню у воді, викласти на неї ложку картоплі, а зверху чайною ложкою фарш. Накрити знову картоплею. Обсмажити з двох сторін і довести під кришкою до готовності.
«Погляд часу» №38-2019
Сповіщення: Картопляні деруни | Газета "Уют"