Смачні рецепти для вдалого пікніка

Коли на дворі сонячна й тепла погода, то, здається, усюди відчуваєш аромат страв із вогню, який так і закликає вирушити на пікнік. Ми ж пропонуємо озброїтися рецептами страв на грилі, щоб завжди бути готовими до походів на природу.

Свинина в ароматному маринаді
Свинина приготована на грилі

Склад:

  • 750 г свинячої вирізки,
  • 50 мл соєвого соусу,
  • 100 мл томатного соусу,
  • 50 мл оливкової олії,
  • сіль,
  • мелений перець,
  • сік половини лимона,
  • 2-3 гілочки розмарину.

Приготування

М’ясо помити й нарізати скибочками завтовшки 1,5 см.

Приготувати маринад із соєвого соусу, томатного соусу, оливкової олії, солі, перцю, гілочок розмарину й лимонного соку. Додати м’ясо й маринувати мінімум 2 год.

Вийняти свинину з рідини й обсушити. Обсмажити з двох боків на решітці, встановленій над вугіллям.

Готове м’ясо накрити фольгою, щоб зберегти тепло.

Подавати свинячі стейки разом із запеченою картоплею або салатом зі свіжих овочів.

Скумбрія з лимоном і зеленню
Скумбрія з лимоном приготована на грилі

Склад:

  • Скумбрія (450 г),
  • половина лимона,
  • зубчик часнику,
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру,
  • кілька гілочок свіжого розмарину або кропу,
  • оливкова олія,
  • сіль,
  • мелений чорний перець.

Приготування

Помити скумбрію, обсушити, зробити розріз уздовж черевця, видалити нутрощі і хребет із кістками. Підрізати м’ясо ножем, щоб подрібнити кістки, що залишилися.

Посолити й поперчити рибу зсередини. Натерти подрібненим часником. Натерти скумбрію зсередини меленим коріандром. Скропити соком лимона. Покласти в рибу гілочки розмарину чи кропу, закрити черевце. Скропити тушку соком лимона, посипати коріандром. Змастити оливковою олією.

Викласти на решітку, смажити 10-15 хв. на помірно гарячому вугіллі.

Курка в медовому маринаді
Курка приготована на грилі

Склад:

  • Тушка курки,
  • апельсин,
  • 2 ст. л. меду,
  • 1 ст. л. розмарину,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. меленого перцю.

Приготування

Для маринаду змішати рідкий мед, вичавлений з апельсина сік, сушену чи свіжу подрібнену зелень розмарину, сіль і мелений чорний перець.

Курку порізати порційними шматками і залити маринадом. Закрити кришкою і залишити на ніч у холодильнику. Смажити над вугіллям на решітці, часто повертаючи і поливаючи маринадом, до готовності, близько 20 хв.

Подавати з картоплею, овочевим салатом і улюбленими соусами.

«Уют» №20-13.05.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *