Смачні рецепти для вдалого пікніка
Коли на дворі сонячна й тепла погода, то, здається, усюди відчуваєш аромат страв із вогню, який так і закликає вирушити на пікнік. Ми ж пропонуємо озброїтися рецептами страв на грилі, щоб завжди бути готовими до походів на природу.
Свинина в ароматному маринаді

Склад:
- 750 г свинячої вирізки,
- 50 мл соєвого соусу,
- 100 мл томатного соусу,
- 50 мл оливкової олії,
- сіль,
- мелений перець,
- сік половини лимона,
- 2-3 гілочки розмарину.
Приготування
М’ясо помити й нарізати скибочками завтовшки 1,5 см.
Приготувати маринад із соєвого соусу, томатного соусу, оливкової олії, солі, перцю, гілочок розмарину й лимонного соку. Додати м’ясо й маринувати мінімум 2 год.
Вийняти свинину з рідини й обсушити. Обсмажити з двох боків на решітці, встановленій над вугіллям.
Готове м’ясо накрити фольгою, щоб зберегти тепло.
Подавати свинячі стейки разом із запеченою картоплею або салатом зі свіжих овочів.
Скумбрія з лимоном і зеленню

Склад:
- Скумбрія (450 г),
- половина лимона,
- зубчик часнику,
- 0,5 ч. л. меленого коріандру,
- кілька гілочок свіжого розмарину або кропу,
- оливкова олія,
- сіль,
- мелений чорний перець.
Приготування
Помити скумбрію, обсушити, зробити розріз уздовж черевця, видалити нутрощі і хребет із кістками. Підрізати м’ясо ножем, щоб подрібнити кістки, що залишилися.
Посолити й поперчити рибу зсередини. Натерти подрібненим часником. Натерти скумбрію зсередини меленим коріандром. Скропити соком лимона. Покласти в рибу гілочки розмарину чи кропу, закрити черевце. Скропити тушку соком лимона, посипати коріандром. Змастити оливковою олією.
Викласти на решітку, смажити 10-15 хв. на помірно гарячому вугіллі.
Курка в медовому маринаді

Склад:
- Тушка курки,
- апельсин,
- 2 ст. л. меду,
- 1 ст. л. розмарину,
- 0,5 ч. л. солі,
- 0,5 ч. л. меленого перцю.
Приготування
Для маринаду змішати рідкий мед, вичавлений з апельсина сік, сушену чи свіжу подрібнену зелень розмарину, сіль і мелений чорний перець.
Курку порізати порційними шматками і залити маринадом. Закрити кришкою і залишити на ніч у холодильнику. Смажити над вугіллям на решітці, часто повертаючи і поливаючи маринадом, до готовності, близько 20 хв.
Подавати з картоплею, овочевим салатом і улюбленими соусами.
«Уют» №20-13.05.2021