Смачні салати без майонезу – реально!

салати без майонезу
Смачні салати без майонезу – реально!

Пропонуємо дуже смачні салати без майонезу: «Празький» з м’ясом, «Шопський» – дуже схожий на «Грецький» і третій салат, звичайно ж із грибами.
Салати не тільки низькокалорійні, але й ситні. Такі салати прекрасні не тільки для святкового столу, але і на кожен день. Великий плюс цих салатів – доступність усіх продуктів.

Салат «Празький»

  • 300 г курячого філе,
  • 4 відварених яйця,
  • 1-2 свіжі огірки (залежно від розміру),
  • зелена цибуля,
  • морква.
  • Заправка: 1 варений жовток,
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці,
  • 3-4 ст. л. олії, сіль – за смаком.

Салат «Празький»

Куряче філе й огірки нарізати невеликими шматочками.

Один жовток відокремити для заправки салату, а білок і інші яйця нарізати кубиками. Моркву нарізати тонкими смужками. Дрібно нарізати зелену цибулю.

Приготувати заправку: до жовтка додати гірчицю, сіль і розтерти. Потім частинами додавати оливкову олію. Розмішати і заправити салат.

Ретельно перемішати, викласти у салатник, прикрасити зеленою цибулею.

Салат «Шопський»

  • 2 помідори,
  • 2 огірки,
  • 2 болгарські солодкі перчини,
  • червона цибулина,
  • 15 маслин без кісточок,
  • петрушка,
  • 120 г бринзи,
  • 3 ст. л. олії,
  • 1 ст. л. соку лимона чи яблучного оцту.

Салат «Шопський»

Перш за все запекти перець. Порізати його уздовж на 2-3 частини, очистити від насіння. Викласти зрізом вниз на деко, змащене маслом. Запікати 20-25 хв. при температурі 200 °С.

Дати перцям охолонути. Акуратно зняти шкірку за допомогою ножа. Порізати великими кубиками. Помідори і огірки також нарізати великими кубиками, цибулю – півкільцями. Подрібнити петрушку. Маслини розрізати навпіл, бринзу – порізати на невеликі кубики.

Заправити салат сумішшю оливкової олії і лимонного соку. Акуратно перемішати.

Викласти салат у салатник або блюдо, зверху – бринзу, прикрасити маслинами і листочками петрушки.

Салат із грибами, кукурудзою і яйцем

  • 300 г грибів,
  • 1/2 банки кукурудзи,
  • огірок,
  • 3 яйця,
  • цибулина,
  • морквина.
  • Заправка 1: сметана.
  • Заправка 2: соєвий соус з оливковою олією 1 : 1.

Салат із грибами, кукурудзою і яйцем

Гриби порізати не дрібно, обсмажити у невеликій кількості рафінованої олії. Посолити, поперчити.

Подрібнити цибулю, моркву, обсмажити до золотистого кольору.

Відварені яйця порізати на невеликі кубики. Із кукурудзи злити розсіл. Змішати всі інгредієнти, заправити салат.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *