Смачні страви з курячої печінки

Куряча печінка готується доволі швидко і просто, Це один із найдоступніших і недорогих субпродуктів. Завдяки високому вмісту білка, вітамінів і мікроелементів вона є незамінною в раціоні дорослих та дітей.

Куряча печінка у сметані
Куряча печінка у сметані

Склад:

  • 350 г печінки,
  • велика цибулина,
  • маленька морквина,
  • 2 ст. л. сметани,
  • 2 ст. л. олії,
  • спеції,
  • зелена цибуля – за бажанням.

Приготування

Почистити овочі. Натерти моркву на крупній тертці, а цибулю нарізати тонкими півкільцями.

Розігріти сковорідку, влити в неї олію, трохи почекати. Обсмажити цибулю і моркву хвилину, а потім додати печінку. Готувати 2-3 хв.

Потім додати сметану, перемішати й готувати ще 3-4 хв.

Дати страві настоятися у сковорідці під кришкою ще 15 хв. і тільки потім подавати її на стіл.

Куряча печінка із цибулею
Куряча печінка із цибулею

Склад:

  • 350 г печінки,
  • 2-3 ст. л. олії,
  • маленька цибулина,
  • 3 ст. л. борошна,
  • спеції.

Приготування

Добре розігріти дві сковорідки. На тарілку висипати борошно і змішати його зі спеціями. Обваляти в борошні шматочки печінки і викласти на першу сковорідку. Смажити, періодично перемішуючи, до золотистої скоринки.

Тим часом нарізати цибулю тонкими півкільцями й обсмажити на іншій сковорідці до золотистої скоринки. Змішати інгредієнти з обох сковорідок, нехай куряча печінка разом із цибулею настоїться під кришкою ще 15 хв.

Подавати можна з макаронами, рисом або картопляним пюре.

Тушкована куряча печінка
Тушкована куряча печінка

Склад:

  • По 1 морквині й цибулині,
  • 400 г печінки,
  • 200 мл томатної пасти і трохи сушених трав,
  • по 1 ст. л. лимонного соку та цукру – для смачного томатного соусу,
  • сіль і перець,
  • трохи свіжої петрушки,
  • олія – для смаження.

Приготування

Цибулю подрібнити ножем, а моркву натерти на крупній тертці. Розігріти сковорідку, влити ложку олії та обсмажувати овочі до золотистої скоринки.

Потім додати до них дрібні кубики печінки і смажити ще 2-3 хв. на сильному вогні.

Змішати томатну пасту з 50 мл води, залити цю рідину у сковорідку і змішати всі компоненти. Через хвилину додати цукор, подрібнену петрушку і спеції. Тушкувати ще 3-4 хв. і залишити настоятися під кришкою на 10 хв.

Салат із печінкою й апельсином
Салат із печінкою й апельсином

Склад:

  • Апельсин,
  • 300 г печінки,
  • пучок різної зелені (листя салату, рукола, шпинат),
  • по 2 ст. л. меду й оцту винного,
  • трохи апельсинового соку,
  • спеції,
  • оливкова олія і трохи кунжуту смаженого – для прикрашання.

Приготування

Добре розігріти сковорідку, влити олію й обсмажити шматочки печінки. Повинен утворитися легкий золотистий відтінок.

Потім влити оцет і помішувати на сковорідці хвилину. Так з’явиться карамельна скоринка. Можна знімати з вогню і приступати до інших продуктів.

Апельсин обчистити і нарізати великими кубиками. Вичавити сік із кількох шматочків апельсина, змішати його з медом, оцтом і олією, додати спеції. Ретельно збити до однорідності.

Викласти на тарілки зелень, потім печінку і шматочки апельсина. Полити все соусом і посипати кунжутом.

Паштет із курячої печінки з часником
Паштет із курячої печінки з часником

Склад:

  • 500 г печінки,
  • 200 г вершкового масла,
  • 100 мл вершків,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • сіль,
  • перець – за смаком.

Приготування

У сковороді розтопити 100 г вершкового масла, викласти туди печінку, смажити на вогні трохи більше за середній.

Із готової печінки під час проколювання витікає прозорий сік, а серединка – рожева. Покласти печінку в блендер.

На тій же олії обсмажити подрібнений часник. Перекласти його у блендер разом з олією, на якій смажився. Влити вершки, сіль, перець і збити до однорідності.

Окремо розтопити решту 100 г вершкового масла.

Перекласти паштет із блендера в банку і зверху залити розтопленим маслом.

Покласти в холодильник на 2-3 год. до повного застигання.

Яєчний рулет із печінкою
Яєчний рулет із печінкою

Склад:

  • 300 г печінки,
  • цибулина,
  • 3 яйця,
  • 3 ст. л. молока,
  • 1 ч. л. олії,
  • зелень,
  • сіль,
  • перець чорний мелений – за смаком.

Приготування

Розігріти сковороду з олією й обсмажити печінку до напівготовності. Цибулю порізати довільно, додати до печінки. Посолити, поперчити за смаком. Обсмажувати до готовності.

Потім печінку з цибулею подрібнити в блендері або через м’ясорубку.

Для рулету збити яйця, сіль та молоко. Можна додати зелень за бажанням.

Форму для запікання краще взяти прямокутну. Відрізати згідно з її розмірами пергаментний папір, зім’яти в грудку й намочити добре у воді, віджати та викласти у форму.

Вилити яєчну суміш у форму і запікати у духовці при температурі 180 °С упродовж 15 хв.

Потім покласти на стіл харчову плівку чи фольгу й викласти омлет. Зверху викласти начинку. Акуратно скрутити рулет. Загорнути у плівку/фольгу і залишити в холодильнику на 2 год.

 «Погляд часу» №6-04.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *