Смачний рецепт макового рулету

- Борошно – 3,5 скл.,
- молоко – 1,5 скл.,
- яйце – 2 шт.,
- вершкове масло – 50 г,
- сіль,
- дріжджі – 30 г,
- мак – 2 скл.,
- цукор – 1 ст. л.,
- мед – 1 ст. л.
Приготуйте опару. У склянку теплого молока покладіть дріжджі, трохи цукру, 1 скл. борошна. Поставте опару на 50 хв. у тепле місце. Після цього додайте решту продуктів, борошно і добре вимісіть тісто, щоб воно не липло до рук. Готове тісто покладіть у каструлю, накрийте його серветкою і поставте у тепле місце на 2 год. За цей час тісто слід обм’яти два рази.
Приготуйте начинку. Мак залийте гарячою водою, витримайте 20 хв., потім відкиньте мак через дрібне сито. Мак пропустіть через м’ясорубку, додайте до нього цукор і мед, а також за бажанням жовток (він додасть масі клейкості). Готове тісто розділіть на 2 частини. Розкатайте шматочки тіста у пласт приблизно 30 х 50 см, а зверху викладіть начинку. Заверніть у рулет, викладіть у форму, попередньо застеливши її пергаментним папером.
Перед тим, як поставити рулет у духовку, він повинен постояти у теплому місці протягом 40 хв. Змастіть рулет зверху молоком або жовтком. Випікайте при 200 °С протягом 40-50 хв.
За бажанням у рецепт макового рулету можна додати подрібнені горіхи чи родзинки.