Смачного відпочинку!
Весна – це чудовий час для пікніків у парку, лісі або на дачі, для приготуванні смачних страв на грілі чи на багатті.
Свинячі ребра на мангалі
- Свинячі ребра – 1,5 кг,
- томатний соус – 4 ст. л.,
- сік апельсина й рідкий мед – по 2 ст. л.,
- соєвий соус – 1 ст. л., оцет.

Приготуйте маринад – змішайте сік апельсина, мед, соєвий соус і винний оцет. Залийте соусом ребра і залиште їх маринувати на 3-4 год.
Ребра викладіть на решітку мангала і смажте 20-30 хв. За 10 хв. до закінчення приготування полийте ребра залишками маринаду – так ви отримаєте ідеальну золотисту скоринку.
Рулетики з курки й бекону на мангалі
- Курячі грудки – 3-4 шт.,
- бекон – 1 упаковка,
- твердий сир,
- часник – 2-3 зубки,
- сіль,
- перець і приправи за смаком.

Розріжте кожне філе уздовж. Посоліть і поперчіть м’ясо.
Покладіть у середину кожного філе сир.
Можна додати зелень і овочі, наприклад, помідори або червоний перець. Загорніть філе в рулетики. Оберніть кожен рулетик шматочком бекону – так м’ясо буде сочним.
Викладіть рулетики на решітку мангала. Вони готуються дуже швидко – 10-15 хвилин.
Стейк на грилі
- Стейк свинячий,
- соєвий соус – 2 ст. л.,
- гірчиця в зернах,
- сіль,
- перець.

Посоліть і поперчіть стейки. Додайте соєвий соус і гірчицю. Дайте м’ясу промаринуватися 1-2 год. Важливо! Солити стейк потрібно як мінімум за 40 хв. до приготування, а не відразу перед смаженням.
Покладіть стейки на решітку гриля й обсмажте по 5 хв. із кожної сторони. Зніміть м’ясо з гриля і загорніть у фольгу. Дайте м’ясу «відпочити» 15-20 хв.
«УЮТ» №18-2019
Сповіщення: Як очистити решітку після шашлика | Газета "Уют"