Смачного відпочинку!

Смачного відпочинку

Весна – це чудовий час для пікніків у парку, лісі або на дачі, для приготуванні смачних страв на грілі чи на багатті.

 Свинячі ребра на мангалі

  • Свинячі ребра – 1,5 кг,
  • томатний соус – 4 ст. л.,
  • сік апельсина й рідкий мед – по 2 ст. л.,
  • соєвий соус – 1 ст. л., оцет.
 Свинячі ребра на мангалі
Свинячі ребра на мангалі

Приготуйте маринад – змішайте сік апельсина, мед, соєвий соус і винний оцет. Залийте соусом ребра і залиште їх маринувати на 3-4 год.

Ребра викладіть на решітку мангала і смажте 20-30 хв. За 10 хв. до закінчення приготування полийте ребра залишками маринаду – так ви отримаєте ідеальну золотисту скоринку.

Рулетики з курки й бекону на мангалі

  • Курячі грудки – 3-4 шт.,
  • бекон – 1 упаковка,
  • твердий сир,
  • часник – 2-3 зубки,
  • сіль,
  • перець і приправи за смаком.
Рулетики з курки й бекону на мангалі
Рулетики з курки й бекону на мангалі

Розріжте кожне філе уздовж. Посоліть і поперчіть м’ясо.

Покладіть у середину кожного філе сир.

Можна додати зелень і овочі, наприклад, помідори або червоний перець. Загорніть філе в рулетики. Оберніть кожен рулетик шматочком бекону – так м’ясо буде сочним.

Викладіть рулетики на решітку мангала. Вони готуються дуже швидко – 10-15 хвилин.

Стейк на грилі

  • Стейк свинячий,
  • соєвий соус – 2 ст. л.,
  • гірчиця в зернах,
  • сіль,
  • перець.
Стейк на грилі
Стейк на грилі

Посоліть і поперчіть стейки. Додайте со­євий соус і гірчицю. Дайте м’ясу промаринуватися 1-2 год. Важливо! Солити стейк потрібно як мінімум за 40 хв. до приготування, а не відразу перед смаженням.

Покладіть стейки на решітку гриля й обсмажте по 5 хв. із кожної сторони. Зніміть м’ясо з гриля і загорніть у фольгу. Дайте м’ясу «відпочи­ти» 15-20 хв.

«УЮТ» №18-2019

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest
Теми:

1 коментар до “Смачного відпочинку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *