Смачний рулет із маком

Рулет із маком – сама чудова домашня випічка, яку тільки можна придумати. А наш простий рецепт дозволить швидко приготувати його до чаю.

Рулет із маком

Склад:

  • Молоко – 500 мл,
  • маргарин – 250 г,
  • цукор – 400 г,
  • мак – 200 г,
  • дріжджі сухі – 15 г,
  • олія – 2 ст. л.,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • яйця – 3 шт.,
  • борошно – за консистенцією.

Приготування

Готуємо дріжджове тісто: підігріваємо молоко, розтоплюємо в ньому маргарин, додаємо олію, сіль і два яйця, збиті з 200 г цукру.

Дріжджі змішуємо з борошном і додаємо невеликими порціями до рідких інгредієнтів, замішуючи м’яке і злегка липке до рук тісто.

Перекладаємо його на робочу поверхню і замішуємо, поки тісто не перестане активно липнути до рук. Руки можна змащувати невеликою кількістю олії.

Робимо начинку для рулету з маком: мак промити і залити окропом на 10 хвилин. Злити воду і знову залити окропом на 5 хвилин. Злити воду і добре віджати через марлю. Потім перекручуємо мак на м’ясорубці, змішуємо з яйцем і цукром.

Тісто розкатуємо у прямокутний пласт, розподіляємо по всій поверхні пласта макову начинку, залишивши з одного краю вільну смужку, скручуємо тісто у рулет так, щоб вільний від начинки край був зовні, злегка притискаємо, щоб край рулету з’єднався з тістом, змащуємо рулет зверху жовтком і випікаємо при температурі 180 °С до появи рум’яної скоринки.

Готовий гарячий рулет із маком змащуємо зверху вершковим маслом і накриваємо вологою марлею. Ми залишаємо на 30-60 хв. Рулет із маком із дріжджового тіста викладаємо на блюдо і подаємо до столу.

«Погляд часу» №33-12.08.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *