Смажені баклажани у пікантному соусі
Головна особливість цієї страви – пікантний соус, який перетворює смажені баклажани на щось дивовижне.

Склад:
- Баклажани – 2 шт.,
- крохмаль – 1 ст. л.,
- борошно – 4 ст. л.,
- яйце,
- олія – 4 ст. л.,
- часник – 1 зуб.,
- томатна паста – 1 ч. л.,
- французька гірчиця – 1 ч. л.,
- соєвий соус – 60 мл,
- кінза чи петрушка – на смак,
- цукор – 1 ст. л.
Приготування
Наріжте брусочками баклажани і помістіть у поліетиленовий пакет. Присипте крохмалем та борошном. Закрийте пакет. Активно його струсіть. Потім перекладіть баклажани у глибоку ємність.
Збийте яйце. Залийте ним овочі і добре перемішайте.
Обсмажте баклажани на розігрітій сковороді з олією до золотистості.
Дрібно наріжте часник. Обсмажте його на розігрітій сковороді з олією. Додайте томатну пасту та гірчицю в зернах. Влийте соєвий соус. Всипте цукор. Усе перемішайте. Тримайте на вогні 2 хв.
Залийте гарячим соусом баклажани. Залиште їх на 30 хв., помішуючи. Готову закуску посипте кінзою чи петрушкою. Подрібніть зелень і прикрасьте нею страву. А потім уже подавайте її до столу.
«Уют» №35-25.08.2022