Смажені баклажани у пікантному соусі

Головна особливість цієї страви – пікантний соус, який перетворює смажені баклажани на щось дивовижне.

Смажені баклажани у пікантному соусі

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.,
  • крохмаль – 1 ст. л.,
  • борошно – 4 ст. л.,
  • яйце,
  • олія – 4 ст. л.,
  • часник – 1 зуб.,
  • томатна паста – 1 ч. л.,
  • французька гірчиця – 1 ч. л.,
  • соєвий соус – 60 мл,
  • кінза чи петрушка – на смак,
  • цукор – 1 ст. л.

Приготування

Наріжте брусочками баклажани і помістіть у поліетиленовий пакет. Присипте крохмалем та борошном. Закрийте пакет. Активно його струсіть. Потім перекладіть баклажани у глибоку ємність.

Збийте яйце. Залийте ним овочі і добре перемішайте.

Обсмажте баклажани на розігрітій сковороді з олією до золотистості.

Дрібно наріжте часник. Обсмажте його на розігрітій сковороді з олією. Додайте томатну пасту та гірчицю в зернах. Влийте соєвий соус. Всипте цукор. Усе перемішайте. Тримайте на вогні 2 хв.

Залийте гарячим соусом баклажани. Залиште їх на 30 хв., помішуючи. Готову закуску посипте кінзою чи петрушкою. Подрібніть зелень і прикрасьте нею страву. А потім уже подавайте її до столу.

«Уют» №35-25.08.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.