Смаженина
Ця страва приготовлена зі звичайної картоплі і м’яса, але настільки смачна і ситна, що кожен приходить у захват.
Згідно з оригінальним рецептом, для приготування потрібно використовувати порційні горщики, але можна взяти і велику форму.
Картопля – 8 шт.,
яловичина – 300 г,
сушені гриби – 40 г,
олія – 1 ст. л.,
цибулина,
морквина,
сметана – 2 ст. л.,
борошно – 1 ч. л.,
томатний соус – 2 ч. л.,
зелень, сіль, чорний мелений перець за смаком.
Замочіть сухі гриби. Після промийте їх і відваріть. Відвар не виливайте.
Наріжте великими шматками м’ясо. Овочі наріжте кубиками. Окремо обсмажте кожен продукт на олії. Нарізані гриби також обсмажте. Складіть усі продукти в ємність. Перемішайте.
Додайте в грибний бульйон томатний соус, борошно, сметану, сіль і перець. Залийте соусом продукти. Поставте форму в розігріту до 180 °С духовку. Запікайте до готовності. Посипте готову страву дрібно посіченою зеленню.