Смажимо насіння в мікрохвильовці

Щоб посмажити насіння в мікрохвильовці, знадобиться 5-7 хв. Швидше, ніж на сковороді. І воно відмінно виходе, не підгорає!

Як смажити насіння в мікрохвильовці
Як смажити насіння в мікрохвильовці

Промийте дві-три жмені насіння в друшляку і за бажанням просушіть його за допомогою паперових серветок.

Висипте насіння на скляне блюдо з мікрохвильовки або на плоску тарілку. Рівномірно розподіліть, щоб товщина шару вийшла у дві-три зернини. Так воно рівномірно просмажиться і не підгорить. Саме тому варто насипати всього дві-три жмені – не більше. Якщо потрібно посмажити багато, краще робити кілька заходів.

Поставте насіння в мікрохвильовку на 3 хв. на максимальну потужність (750 Вт і більше). Із плином часу перемішайте його. Потім ставте таймер ще на 2 хв., а після перемішайте.

Накрийте блюдо кришкою відповідного діаметру і струсіть кілька разів. І знову в СВЧ на 1 хв. Коли час вийде – пробуйте. Якщо любите з зарум’яненими бочками, смажте ще 30 сек.

Прогрійте порцелянову чи керамічну піалу і висипте в неї насіння. Накрийте його рушником або прихваткой, нехай постоїть 10-15 хв. Вони довше зберігають тепло. За цей час насіння дійде і карамелізується. В ядерець буде солодкуватий присмак.

Солоне насіння

Насіння – 250 г, сіль – 1 ст. л., олія – 3 ст. л.

Промийте насіння в ситі і дочекайтеся, щоб стекла вода. Пересипте його у мисочку, яка підходить для мікрохвильовки.

Додайте сіль до насіння і перемішайте. Залиште на 2-5 хв., щоб просочилося сіллю. Потім влийте 2 ст. л. олії і змішайте. На насінні утворюється плівка, яка пов’язує лушпиння з крупинками солі.

Поставте посудину в СВЧ на повну потужність на 1 хв. Після закінчення часу перемішайте насіння. Робіть так п’ять разів по 1 хв., перемішуючи. Воно гарненько просмажаться. Пробуйте.

Захочете підсмажити сильніше – до золотистих зерняток, встановіть таймер ще на 30 сек.

Наостанок додайте 1 ст. л. олії і перемішайте. Насіння її вбере: стане маслянистим і дуже смачними. Залиште його накритими рушником на 15 хв., щоб дійшло.

Гарбузове насіння

Промийте гарбузове насіння в друшляку проточною водою.

Покладіть у каструлю, залийте водою і додайте сіль:

  • на 1 скл. насіння – 4 скл. води і 1 ст. л. солі.

Доведіть до кипіння на плиті, потім зменшіть вогонь і на малому вогні готуйте 10 хв.

Зніміть каструлю з плити й уміст відкиньте на друшляк. Коли стече вода, додайте до насіння одну ложку оливкової або соняшникової олії і перемішайте, щоб рівномірно вкрилося маслянистою плівкою.

Розподіліть насіння на тарілці і відправляйте в СВЧ на 3 хв. при високій потужності.

Після закінчення часу перемішайте і знову в мікрохвильовку на 3 хв.

Готуйте, помішуючи, поки насіння не почне отримувати коричневий колір і клацати. Коли підсмажиться, накрийте рушником і дайте йому охолонути.

«Погляд часу» №9-25.02.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *