Сметанний торт із шоколадною глазур’ю

Сметанний торт із шоколадною глазур’ю, або сметанник – один із найпростіших та найулюбленіших варіантів десерту. Рецепт сметанного торту використовує доступні продукти, тому робити його можна не тільки на свята, а і просто до вечірнього чаю.

Сметанний торт із шоколадною глазур'ю

Склад:

  • Сметана – 500 г,
  • цукор – 400 г,
  • ванільний цукор – 8 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • вершкове масло – 120 г,
  • борошно – 300 г,
  • чорний шоколад – 40 г,
  • розпушувач – 5 г.

Приготування

У глибокій ємності з’єднуємо яйця з 200 г цукру. Все збиваємо. Вводимо 100 г розтопленого вершкового масла та 250 г сметани. Перемішуємо. Просіюємо борошно з розпушувачем. Додаємо їх до яєчно-сметанної маси. Перемішуємо.

Застилаємо дно роз’ємної форми для випікання пергаментом, стінки змащуємо олією. Викладаємо в неї тісто. Відправляємо в розігріту до 180 °С духовки на 40-45 хв.

Готуємо крем. Збиваємо охолоджену сметану. Всипаємо ванільний цукор і цукор, що залишився. Збиваємо до пишноти. Відправляємо крем у холодильник.

Остиглий бісквіт розрізаємо на 3 частини. Викладаємо коржі один на одного, рясно промазуючи їх сметанним кремом.

З’єднуємо чорний шоколад із 20 г розм’якшеного вершкового масла. Розтоплюємо суміш на водяній бані до однорідності, помішуючи.

Прикрашаємо торт шоколадною глазур’ю. Потім сметанний торт відправляємо в холодильник на 4 год. або всю ніч.

«Уют» №9-2.03.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *