Сметанний торт із шоколадною глазур’ю
Сметанний торт із шоколадною глазур’ю, або сметанник – один із найпростіших та найулюбленіших варіантів десерту. Рецепт сметанного торту використовує доступні продукти, тому робити його можна не тільки на свята, а і просто до вечірнього чаю.

Склад:
- Сметана – 500 г,
- цукор – 400 г,
- ванільний цукор – 8 г,
- яйця – 2 шт.,
- вершкове масло – 120 г,
- борошно – 300 г,
- чорний шоколад – 40 г,
- розпушувач – 5 г.
Приготування
У глибокій ємності з’єднуємо яйця з 200 г цукру. Все збиваємо. Вводимо 100 г розтопленого вершкового масла та 250 г сметани. Перемішуємо. Просіюємо борошно з розпушувачем. Додаємо їх до яєчно-сметанної маси. Перемішуємо.
Застилаємо дно роз’ємної форми для випікання пергаментом, стінки змащуємо олією. Викладаємо в неї тісто. Відправляємо в розігріту до 180 °С духовки на 40-45 хв.
Готуємо крем. Збиваємо охолоджену сметану. Всипаємо ванільний цукор і цукор, що залишився. Збиваємо до пишноти. Відправляємо крем у холодильник.
Остиглий бісквіт розрізаємо на 3 частини. Викладаємо коржі один на одного, рясно промазуючи їх сметанним кремом.
З’єднуємо чорний шоколад із 20 г розм’якшеного вершкового масла. Розтоплюємо суміш на водяній бані до однорідності, помішуючи.
Прикрашаємо торт шоколадною глазур’ю. Потім сметанний торт відправляємо в холодильник на 4 год. або всю ніч.
«Уют» №9-2.03.2023