Сніданок Чiрбулi

СНIДАНОК ЧiрбулiЄ три традиційних і всіма улюблених варіанти сніданку: вівсянка з фрук­тами, бутерброд до чаю і яєчня.
Грузини готують один із найсмачні­ших видів яєчні – чірбулі. Смажать яєчню у томатному соусі з горіхами.

Помідори – 3 шт., яйця – 3 шт., цибулина, часник – 3 зуб­ки, волоські горіхи – 50 г, вода – 100 мл, зелень – 1 пучок, то­матна паста – 1 ст. л., червоний перець – 1 шт., оливкова олія – 1 ст. л., сіль, чорний мелений перець – за смаком, вершкове масло – 1 ст. л.

Поставте сковороду розігрівати­ся. Влийте оливкову олію. Додайте вершкове масло. Подрібніть ци­булю і смажте до прозорості. Всип­те до цибулі подрібнений часник, горіхи і томатну пасту. Смажте 2-3 хв. Масу потрібно помішувати.

Наріжте помідори і перець куби­ками. Додайте їх до решти продук­тів, а також спеції і трохи води. Тушкуйте 5 хв. За цей час маса повинна перетворитися в густий соус.

Зробіть у соусі поглиблення за допомогою ложки. Вбийте в нього яйце. Так додайте всі яйця. На­крийте кришкою. Зменшіть вогонь до середнього. Коли білок схопить­ся повністю, а жовток лише злегка, знімайте сковороду з вогню.

Якщо під рукою немає свіжих по­мідорів, можна використовувати консервовані. Подавати яєчню по­трібно прямо в сковороді, посипав­ши подрібненою зеленню. Обов’яз­ково подайте до страви свіжий хліб і не соромтеся вмочати його в жовток.

FacebookTwitterPinterest