Сніданок Чiрбулi
Є три традиційних і всіма улюблених варіанти сніданку: вівсянка з фруктами, бутерброд до чаю і яєчня.
Грузини готують один із найсмачніших видів яєчні – чірбулі. Смажать яєчню у томатному соусі з горіхами.
Помідори – 3 шт., яйця – 3 шт., цибулина, часник – 3 зубки, волоські горіхи – 50 г, вода – 100 мл, зелень – 1 пучок, томатна паста – 1 ст. л., червоний перець – 1 шт., оливкова олія – 1 ст. л., сіль, чорний мелений перець – за смаком, вершкове масло – 1 ст. л.
Поставте сковороду розігріватися. Влийте оливкову олію. Додайте вершкове масло. Подрібніть цибулю і смажте до прозорості. Всипте до цибулі подрібнений часник, горіхи і томатну пасту. Смажте 2-3 хв. Масу потрібно помішувати.
Наріжте помідори і перець кубиками. Додайте їх до решти продуктів, а також спеції і трохи води. Тушкуйте 5 хв. За цей час маса повинна перетворитися в густий соус.
Зробіть у соусі поглиблення за допомогою ложки. Вбийте в нього яйце. Так додайте всі яйця. Накрийте кришкою. Зменшіть вогонь до середнього. Коли білок схопиться повністю, а жовток лише злегка, знімайте сковороду з вогню.
Якщо під рукою немає свіжих помідорів, можна використовувати консервовані. Подавати яєчню потрібно прямо в сковороді, посипавши подрібненою зеленню. Обов’язково подайте до страви свіжий хліб і не соромтеся вмочати його в жовток.