Соло малосольних огірків

Щоліта беззаперечним хітом на столах українців є малосольні огірки. Маленькі, хрумкі, ароматні – ще вранці були на грядках, а увечері визирають із банки з-поміж суцвіть кропу, листя хрону і зубчиків часнику.

Малосольні огірки

Малосольні огірки нашвидкуруч

Склад:

  • 1-1,5 кг огірків,
  • 2 ст. л. солі,
  • корінець хрону,
  • пучок листя (вишні, смородини, хрону),
  • суцвіття кропу,
  • стручок пекучого перцю,
  • головка часнику,
  • 500-800 мл води (газованої).

Приготування

Огірки, до 10 см завдовжки, з «пухирцями» і без жовтизни, промити і залити холодною водою на 20-30 хв., щоб вони були ідеально хрусткими.

Листя хрону, вишні та смородини помити і грубо нарізати. Цей пряний букет додасть огіркам неповторного смаку, тож чим більше листя, тим краще.

Гострий перець нарізати тонкими кільцями. Щоб огірки були гострішими, можна додати більше перцю.

На дно банки викласти нарізане листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику і шматочки гострого перцю. Зверху щільно вкласти огірки, насипати сіль. Залити огірки газованою водою кімнатної температури – звичайною столовою з нейтральним смаком. Можна слабо- або сильногазованою. Залишити їх на 2 год. при кімнатній температурі, потім перенести у холодильник. Ще через 3-4 год. можна куштувати.

Якщо ви любите більш солоні огірки, засолюйте довше.

Малосольні огірки з медом

Склад:

  • Молоді огірки,
  • суцвіття кропу,
  • листя вишні і смородини,
  • корінець хрону,
  • стручок гіркого перцю,
  • кілька зубчиків часнику,
  • 1 л води,
  • 2 ст. л. солі,
  • 1 ч. л. рідкого меду.

Приготування

Огірки помити, обрізати кінчики, скласти у банку, додати кріп, листочки вишні та смородини, шматочок хрону і гіркого перцю, нарізані зубчики часнику. Залити теплим розсолом, приготовленим із криничної або перевареної води, солі і меду.

Залишити на день на кухні, потім перенести у холодильник.

 «Погляд часу» №28-07.07.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.