Солодка ачма з сиром та фініками

Ачма – це така багатошарова грузинська страва, вид відомого хачапурі. Її готують із несолодкого тіста та солоного сиру, зазвичай сулугуні. Особливо цей рецепт підійде для ласунів, які стежать за фігурою.

Солодка ачма з сиром та фініками

Склад:

  • Лаваш – 45 г,
  • сир – 250 г,
  • йогурт – 100 мл,
  • яйця – 2 шт.,
  • фініки – 6 шт.

Приготування

Дрібно наріжте фініки, змішайте їх із сиром і яйцем.

Для приготування заливки змішайте йогурт із яйцем.

Застеліть форму для випікання пергаментом. Викладіть коло з лаваша, змастіть його заливкою та покладіть половину сирної начинки.

Потім викладіть обрізки лаваша, знову змастіть їх заливкою, викладіть начинку, що залишилася. Закрийте шар лавашем, змастивши його залишками заливки. Випікайте 25 хв. у розігрітій до 180 °С духовці.

За бажання ви можете зробити більше шарів в ачмі з лаваша з сиром. Так страва буде навіть смачнішою та ошатнішою. Замість фініків можна використовувати інші сухофрукти: курагу чи родзинки. Однак попередньо їх потрібно пропарити.

«Уют» №39-22.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *