Солодка ачма з сиром та фініками
Ачма – це така багатошарова грузинська страва, вид відомого хачапурі. Її готують із несолодкого тіста та солоного сиру, зазвичай сулугуні. Особливо цей рецепт підійде для ласунів, які стежать за фігурою.

Склад:
- Лаваш – 45 г,
- сир – 250 г,
- йогурт – 100 мл,
- яйця – 2 шт.,
- фініки – 6 шт.
Приготування
Дрібно наріжте фініки, змішайте їх із сиром і яйцем.
Для приготування заливки змішайте йогурт із яйцем.
Застеліть форму для випікання пергаментом. Викладіть коло з лаваша, змастіть його заливкою та покладіть половину сирної начинки.
Потім викладіть обрізки лаваша, знову змастіть їх заливкою, викладіть начинку, що залишилася. Закрийте шар лавашем, змастивши його залишками заливки. Випікайте 25 хв. у розігрітій до 180 °С духовці.
За бажання ви можете зробити більше шарів в ачмі з лаваша з сиром. Так страва буде навіть смачнішою та ошатнішою. Замість фініків можна використовувати інші сухофрукти: курагу чи родзинки. Однак попередньо їх потрібно пропарити.
«Уют» №39-22.09.2022