Солодка ковбаска із сухофруктів

Солодка ковбаска із сухофруктів

Якщо ви з тих, хто не уявляє чаювання без чогось солоденького, але дбає про свою фігуру – цей рецепт для вас! Ці ласощі – знахідка для мам і їхніх маленьких ласунів!

  • Фініки – 250 г,
  • курага – 250 г,
  • кунжут – 100 г,
  • соняшникове насіння – 50 г,
  • ядра горіхів – 150 г,
  • апельсинова цедра – 1 ст. л.,
  • кориця – щіпка,
  • кардамон – щіпка.

Фініки і курагу замочіть в окропі на 15 хв. Пропустіть через м’ясорубку.

Підсмажте горіхи і половину кунжуту і гарячими відразу ж висипте в миску до сухофруктів. Додайте спеції, соняшникове насіння і апельсинову цедру, перемішайте. З отриманої маси сформуйте ковбаски, обваляйте їх у решті кунжуту і загорніть у пергамент. Поставте в холодильник на пару годин.

Солодку ковбаску можна робити також із різних видів горіхів, чорносливу, лимонної цедри, інжиру, сушеної журавлини.

FacebookTwitterPinterest