Солодка ковбаска із сухофруктів
Якщо ви з тих, хто не уявляє чаювання без чогось солоденького, але дбає про свою фігуру – цей рецепт для вас! Ці ласощі – знахідка для мам і їхніх маленьких ласунів!
- Фініки – 250 г,
- курага – 250 г,
- кунжут – 100 г,
- соняшникове насіння – 50 г,
- ядра горіхів – 150 г,
- апельсинова цедра – 1 ст. л.,
- кориця – щіпка,
- кардамон – щіпка.
Фініки і курагу замочіть в окропі на 15 хв. Пропустіть через м’ясорубку.
Підсмажте горіхи і половину кунжуту і гарячими відразу ж висипте в миску до сухофруктів. Додайте спеції, соняшникове насіння і апельсинову цедру, перемішайте. З отриманої маси сформуйте ковбаски, обваляйте їх у решті кунжуту і загорніть у пергамент. Поставте в холодильник на пару годин.
Солодку ковбаску можна робити також із різних видів горіхів, чорносливу, лимонної цедри, інжиру, сушеної журавлини.