Солодкий рис

Солодкий рис

У японців є страва, яка називається «бабаофань», що перекладається як «рис із вісьмома коштовностями». Готують її з цукатами.

Солодкий рис – традиційний десерт східної кухні. У рецепті цієї страви ви не знайдете цукру, адже чорнослив і курага додадуть йому необхідну солодкість. Утім, ложечка меду для ласунів буде тією самою вишенькою на торті.

Склад:

  • Рис – 300 г,
  • чорнослив – 50 г,
  • курага – 50г,
  • родзинки – 100 г,
  • морквина,
  • цибулина,
  • олія.

Приготування:

Попередньо замочіть сухофрукти в теплій воді на 10 хв., потім промийте і трохи просушіть.

Очищені цибулю й моркву дрібно наріжте й обсмажте на олії. Додайте родзинки, курагу й чорнослив (за бажання подрібніть) і готуйте 3 хв. на середньому вогні.

Почистіть яблуко, наріжте його кубиками й додайте до сухофруктів. Томіть ще 3 хв.

Усипте промитий рис і залийте його гарячою водою так, щоб вона покрила крупу на один палець. Накрийте кришкою і готуйте солодкий плов 30 хв.

Потім укутайте в рушник, дайте постояти 10 хв. і подавайте на стіл.

«Уют» №39-2019

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *