Солодкий рис
У японців є страва, яка називається «бабаофань», що перекладається як «рис із вісьмома коштовностями». Готують її з цукатами.
Солодкий рис – традиційний десерт східної кухні. У рецепті цієї страви ви не знайдете цукру, адже чорнослив і курага додадуть йому необхідну солодкість. Утім, ложечка меду для ласунів буде тією самою вишенькою на торті.
Склад:
- Рис – 300 г,
- чорнослив – 50 г,
- курага – 50г,
- родзинки – 100 г,
- морквина,
- цибулина,
- олія.
Приготування:
Попередньо замочіть сухофрукти в теплій воді на 10 хв., потім промийте і трохи просушіть.
Очищені цибулю й моркву дрібно наріжте й обсмажте на олії. Додайте родзинки, курагу й чорнослив (за бажання подрібніть) і готуйте 3 хв. на середньому вогні.
Почистіть яблуко, наріжте його кубиками й додайте до сухофруктів. Томіть ще 3 хв.
Усипте промитий рис і залийте його гарячою водою так, щоб вона покрила крупу на один палець. Накрийте кришкою і готуйте солодкий плов 30 хв.
Потім укутайте в рушник, дайте постояти 10 хв. і подавайте на стіл.
«Уют» №39-2019