Солона яловичина
М’ясний виріб із красивою назвою карне-салада – один з найбільш простих у приготуванні делікатесів. Уявіть, що ви купили кілограм м’яса, але не зробили з нього наваристий гуляш, а просто залишили в солі на пару тижнів.
У результаті у вас вийде великий шматок ароматного м’яса рубінового кольору за старовинним італійським рецептом.
Звичайно, в наші дні в кожному будинку є холодильник і морозильна камера, тому, на перший погляд, солити м’ясо немає сенсу, але карне-салада – не просто зручний в приготуванні напівфабрикат, а й смачне самостійне блюдо. Раніше засолювання м’яса було дуже популярним методом його заготівлі. Добре просолене м’ясо довго зберігалося навіть при плюсовій температурі.
Склад:
- Яловичина – 700 г,
- морська сіль – 50 г,
- італійські трави,
- чорний перець (мелений),
- часник.
Приготування:
Подрібніть сіль зі спеціями в однорідний порошок. Обітріть м’ясо пряною сумішшю з усіх боків, ретельно масажуючи його. Герметично упакуйте шматок яловичини у контейнер або просто у пакет. Залиште його у холодильнику на тиждень. Шматок вагою у 1 кг потрібно тримати довше, від двох тижнів і до 20 днів. Також залежить від кількості солі: тут використовуємо приблизно 50 г на 1 кг (чим солі більше – тим швидше м’ясо засолюється). Через 7-9 днів дістаньте м’ясо з пакета і залиште його у холодильнику на 2 дні, нічим не закриваючи, щоб воно обсохло. Зрідка перевертайте, щоб сохло рівномірно. Готово!
Зберігайте солоне м’ясо максимум до 60 днів, але з часом воно темніє і ущільнюється. Щоб зберегти благородний червоний колір на зрізі, загорніть його у плівку і готуйте невеликими порціями до кілограма.
«УЮТ» №51-2019