Соус з вишні до м’яса на зиму

Соус із вишні

Соус з вишні до м’яса послужить чудовою прикрасою страви і додасть звичайному стейку, шашлику, качці і курці або навіть котлеті пікантний кисло-солодкий присмак.

Склад:

  • Вишня – 1,5 кг,
  • цукор – 300 г,
  • олія – 1 ст. л.,
  • оцет – 1 ст. л.,
  • крохмаль – 2 ст. л.,
  • суміш перців мелених – за смаком,
  • гвоздика, спеції сухі – за смаком.

Приготування:

Вишню покласти у каструлю і засипати цукром. Залишити на ніч. Якщо ягоди не дуже соковиті й соку за ніч виділиться мало, потрібно буде додати 0,5 скл. води.

Далі поставити каструлю на середній вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Варити вишню протягом 20 хв., після чого відкинути на друшляк. Необхідно, щоб увесь сироп стік.

Тепер в окрему ємність протерти ягоди просто через друшляк і додати в отримане вишневе пюре ложку олії, суміш мелених перців, гвоздику й інші улюблені спеції (краще, якщо вони будуть гострими).

Каструлю з вишневим пюре поставити на плиту і знову довести до кипіння.

Поки вишневе пюре гріється, у сиропі розвести крохмаль. Важливий момент – сироп повинен повністю охолонути.

Якщо ви хочете, щоб вишневий соус вийшов не дуже густим, потрібно покласти ложку крохмалю. Якщо ж віддаєте перевагу густому соусу – покласти дві.

Додати до пюре оцет, розмішати.

Далі треба поступово влити сироп із розведеним у ньому крохмалем, після чого прокип’ятити соус ще 2-3 хв.

Готовий вишневий соус розлити у невеликі банки і герметично закрити кришками.

Зберігати соус у холодильнику.

Читайте також: Варення з вишні на зиму «П’ятихвилинка»

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *