Соус песто з баклажанів

Соус песто з баклажанів – це не зовсім традиційний рецепт. Але в сезон синеньких саме він буде вам до смаку.
- Баклажани – 2 шт.,
- сіль – 1 ч. л.,
- горіхи – 30 г,
- базилік – 1 пучок,
- часник – 2 зубки,
- оливкова олія – 30 мл,
- твердий сир – 20 г.
Баклажани наріжте кружальцями. Посоліть. Перекладіть у миску на 30 хв. Злийте рідину. Промийте.
Застеліть деко пергаментом, змастіть його олією. Викладіть на нього кружальця баклажанів. Запікайте при 180 °С протягом 15-20 хв. Остудіть.
Підсушіть горішки на сухій сковороді. Пропустіть через м’ясорубку баклажани, зелень, горіхи, часник. Додайте в масу оливкову олію і тертий сир.