Соус зі слив до м’яса

Якщо ви – любитель гостро-пряних соусів, таких як ткемалі, цей рецепт для вас. Сливовий соус готується з міцних і трохи незрілих плодів. Така приправа до м’яса має кисло-гостро-солодкий смак з фруктовим ароматом. Ще один істотний плюс на користь того, щоб приготувати за цим рецептом – тривалий термін зберігання.
- 2 кг слив,
- 2-3 шт. часнику,
- 2-3 перчика чилі,
- 20 г каррі,
- 1 ст. л. солі,
- 8 ст. л. цукру,
- 0,5 ч. л. кориці,
- 2-3 ч. л. чорного меленого перцю.
Сливи помийте і вийміть з них кісточки. Часник почистіть. У перців видаліть плодоніжки і насіння. Пропустіть сливи, часник і перець через м’ясорубку. Додайте до них сіль, цукор і спеції. Поставте масу на вогонь, доведіть до кипіння і варіть після цього 30 хвилин. Розкладіть у стерильні банки і закрийте кришками. Зберігайте в прохолодному місці