Споживати всім жінкам

У лляному насінні багато вітамінів, мікроелементів, поліненасичених жирних кислот (омега-3, омега-6, омега-9) і клітковини.

Насіння льону

У ньому також міститься білок, який за своїм складом близький до людського й ідеально засвоюється організмом, вітаміни Е, групи В (В2, В3, В4, В5, В6, В9). Багате насіння на бета-каротин, мінеральні речовини, калій, кальцій, марганець, хром, залізо, цинк, йод, алюміній, магній, мідь, селен, харчові волокна. Його вживання корисне всім, а особливо жінкам, через уміст фітоестрогенів.

Насіння льону незамінне для вагітних, адже сприяє нормальному розвитку плоду. Воно знижує дратівливість і відчуття занепокоєння. Насіння льону сприяє збереженню молодості шкіри і поліпшенню стану волосся.

Регулярне вживання цих зерняток поліпшує роботу органів травлення, покращує обмінні процеси, знижує рівень холестерину в крові. Дуже корисно змішувати насіння льону із зеленню і сметаною. Можна використовувати цільні зернятка, а можна перемолоти їх на кавомолці.

Спробуйте приготувати смачний корисний киселеподібний відвар: 1 ст. л. перемеленого насіння льону проваріть на повільному вогні у 0,5 л води протягом 15 хв. Такий кисіль особливо корисний людям із проблемами шлунку і кишківника.

«Погляд часу»  №32-5.08.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *