Справжній австрійський штрудель: простий рецепт
Дуже смачний штрудель. Тісто дуже м’яке і легко розтягується. Скуштувавши його, Ви сміливо можете стверджувати, що їли справжній австрійський штрудель, що готують у віденських кав’ярнях, прямо у нас на очах.

Склад:
- Яблуко, хурма – 2 шт.,
- лимон – 0,5 шт.,
- волоські горіхи – 60 г,
- родзинки – 50 г,
- борошно – 1 ст. л.,
- цукор – 1 ст. л.,
- кориця – 0,25 ч. л.,
- листкове бездріжджове тісто – 250 г,
- яйце.
Приготування
Очистіть яблука та хурму, наріжте маленькими кубиками. Зніміть цедру з лимона і додайте до фруктів.
Промийте родзинки, горіхи порубайте. З’єднайте їх із фруктовою начинкою, всипте цукор, корицю та борошно.
Перемішайте.
Розморожене тісто розкатайте качалкою в тонкий прямокутний шар. Розподіліть начинку по половині пласта, не доходячи до країв 2-3 см. Скрутіть щільний рулет і защипніть краї.
Перекладіть рулет на деко, застелене пергаментним папером, швом униз.
Змішайте яйце з водою, збийте, потім змастіть штрудель.
Випікайте протягом 35-45 хв. при температурі 190 °С.
«Уют» №2-6.01.2022