Справжній австрійський штрудель: простий рецепт

Дуже смачний штрудель. Тісто дуже м’яке і легко розтягується. Скуштувавши його, Ви сміливо можете стверджувати, що їли справжній австрійський штрудель, що готують у віденських кав’ярнях, прямо у нас на очах.

Справжній австрійський штрудель

Склад:

  • Яблуко, хурма – 2 шт.,
  • лимон – 0,5 шт.,
  • волоські горіхи – 60 г,
  • родзинки – 50 г,
  • борошно – 1 ст. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • кориця – 0,25 ч. л.,
  • листкове бездріжджове тісто – 250 г,
  • яйце.

Приготування

Очистіть яблука та хурму, наріжте маленькими кубиками. Зніміть цедру з лимона і додайте до фруктів.

Промийте родзинки, горіхи порубайте. З’єднайте їх із фруктовою начинкою, всипте цукор, корицю та борошно.

Перемішайте.

Розморожене тісто розкатайте качалкою в тонкий прямокутний шар. Розподіліть начинку по половині пласта, не доходячи до країв 2-3 см. Скрутіть щільний рулет і защипніть краї.

Перекладіть рулет на деко, застелене пергаментним папером, швом униз.

Змішайте яйце з водою, збийте, потім змастіть штрудель.

Випікайте протягом 35-45 хв. при температурі 190 °С.

«Уют» №2-6.01.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *