Стейк із часником

Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати свинину на сковороді у вигляді стейка? Але чомусь м’ясо далеко не завжди виходить ніжним і соковитим. Тут теж є свої кулінарні секрети.
- Свинина – 400-500 г,
- чебрець – 3-4 шт.,
- часник – 6-8 зубків,
- лимон – 0,5 шт.,
- олія – 30 мл,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Свинячі стейки (2 шт. по 200-250 г) повинні бути кімнатної температури.
Часник розділіть на зубки, але не чистіть. На сковороді з товстим дном розігрійте олію, викладіть гілочки чебрецю й зубки часнику. Прогрійте до появи запаху.
Стейки збризніть свіжовичавленим лимонним соком, потім натріть сіллю й перцем. Викладіть м’ясо на сковороду й обсмажте його на середньому вогні приблизно 1 хв. Переверніть стейки, полийте жиром із соком і готуйте ще 1 хв. Потім знову переверніть стейки і повторіть процедуру, можливо, кілька разів.