Стейк із часником

Стейк із часником
Стейк із часником

Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати свинину на сковороді у вигляді стейка? Але чомусь м’ясо далеко не завжди виходить ніжним і соковитим. Тут теж є свої кулінарні секрети.

  • Свинина – 400-500 г,
  • чебрець – 3-4 шт.,
  • часник – 6-8 зубків,
  • лимон – 0,5 шт.,
  • олія – 30 мл,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Свинячі стейки (2 шт. по 200-250 г) повинні бути кімнатної температури.

Часник розділіть на зубки, але не чистіть. На сковороді з товстим дном розігрійте олію, викладіть гілочки чебрецю й зубки часнику. Прогрійте до появи запаху.

Стейки збризніть свіжовичавленим лимонним соком, потім натріть сіллю й перцем. Викладіть м’ясо на сковороду й обсмажте його на середньому вогні приблизно 1 хв. Переверніть стейки, полийте жиром із соком і готуйте ще 1 хв. Потім знову переверніть стейки і повторіть процедуру, можливо, кілька разів.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *