Стейк із яловичини

- Яловичина – 700 г,
- оливкова олія – 2 ст. л.,
- вершкове масло – 70 г,
- гірчиця – 1 ч. л.,
- часник – зубок,
- cіль,
- перець.
Посоліть і поперчіть м’ясо. Змастіть його оливковою олією.
Викладіть стейк на чавунну сковороду. Обсмажте з кожної сторони по 30 сек. на великому вогні, щоб «запечатати» сік. Потім просто обсмажуйте на середньому вогні по 4 хв. Додайте у сковороду гілочки чебрецю й розмарину. Вимкніть вогонь. Накрийте м’ясо в сковороді кришкою. Залиште на 10 хв.
Змішайте розм’якшене вершкове масло з сіллю, пропущеним через прес часником і гірчицею. Змастіть соусом м’ясо і подавайте. Можна нарізати його шматочками.