Стейки з хеку

Правильно приготовлений хек у своїх смакових та поживних якостях може позмагатися з дорогими лососем чи сьомгою. Для тих, хто цінує не лише апетитні страви, а й корисні, це чудовий варіант.

Стейки з хеку

Склад:

  • Хек – 600 г,
  • оливкова олія – 20 г,
  • вершкове масло – 50 г,
  • часник – 4 зуб.,
  • лимонний сік – 4 ст. л.,
  • гірчиця – 1 ч. л.,
  • вершки – 100 мл,
  • помідори – 150 г,
  • орегано – 1 ч. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Тушки хека наріжте середніми шматочками. Рибу посоліть, приправте орегано та перцем з обох боків.

Змастіть олією деко. Викладіть туди рибні заготовки і трохи полийте зверху олією.

Нарізане кубиками вершкове масло викладіть у миску. Туди ж влийте лимонний сік, подрібніть часник. Додайте гірчицю, щіпку солі та перцю. Влийте вершки і відправте суміш у мікрохвильову піч на півхвилини. Потім усе ретельно перемішайте. Соусом, що вийшов, полийте рибу на деку.

Стейки з хеку

Візьміть невеликі помідори і зробіть надрізи. Посоліть, приправте орегано та олією. Перемішайте та викладіть томати до риби. На підготовлену страву видавіть ще трохи лимонного соку. Потім накрийте деко намоченим у воді пергаментом.

Поставте рибні стейки в заздалегідь розігріту до 180 °С духовку на 40-45 хв.

«Уют» №17 – 27.04.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *