Стейки з хеку
Правильно приготовлений хек у своїх смакових та поживних якостях може позмагатися з дорогими лососем чи сьомгою. Для тих, хто цінує не лише апетитні страви, а й корисні, це чудовий варіант.

Склад:
- Хек – 600 г,
- оливкова олія – 20 г,
- вершкове масло – 50 г,
- часник – 4 зуб.,
- лимонний сік – 4 ст. л.,
- гірчиця – 1 ч. л.,
- вершки – 100 мл,
- помідори – 150 г,
- орегано – 1 ч. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Тушки хека наріжте середніми шматочками. Рибу посоліть, приправте орегано та перцем з обох боків.
Змастіть олією деко. Викладіть туди рибні заготовки і трохи полийте зверху олією.
Нарізане кубиками вершкове масло викладіть у миску. Туди ж влийте лимонний сік, подрібніть часник. Додайте гірчицю, щіпку солі та перцю. Влийте вершки і відправте суміш у мікрохвильову піч на півхвилини. Потім усе ретельно перемішайте. Соусом, що вийшов, полийте рибу на деку.

Візьміть невеликі помідори і зробіть надрізи. Посоліть, приправте орегано та олією. Перемішайте та викладіть томати до риби. На підготовлену страву видавіть ще трохи лимонного соку. Потім накрийте деко намоченим у воді пергаментом.
Поставте рибні стейки в заздалегідь розігріту до 180 °С духовку на 40-45 хв.
«Уют» №17 – 27.04.2023