Страви із пшона лікують серцеві захворювання

Їду якось в автобусі. Поруч розмовляють дві жінки пенсійного віку. «Ти не повіриш, – каже одна із них, – Марія Михайлівна свою стенокардію пшоняною кашею вилікувала!»
На зупинці жінки вийшли, і продовження розмови я не почув. А ввечері в гостях у приятеля я переказав усе його дружині-кардіологу. «Даремно смієшся, – сказала вона, – пшоно містить багато калію, який необхідний для роботи серця. Людям, що страждають серцевими захворюваннями, страви із пшона треба включати в меню не рідше 2 разів на тиждень. Крім того, пшоно виводить з організму токсини, нормалізує роботу печінки, тому його корисно вживати після прийому антибіотиків, при гепатиті. Тільки готувати кашу треба правильно: 1/3 скл. пшона прокалити на сильному вогні, потім промити його, додати 2/3 скл. води і на малому вогні зварити кашу. Цю порцію їсти протягом доби. Можна додати трохи цукру.
М. Степник