Страви із зеленої цибулі

Зелену цибулю в нас зазвичай їдять сирою, додають у салати й супи, посипають нею картоплю чи оселедець. Але ж із цим продуктом можна приготувати оригінальні страви.

Окрошка по-чернігівськи
Окрошка по-чернігівськи

Склад

  • 200 г зеленої цибулі,
  • 2 картоплини,
  • 3 яйця,
  • 300 г вареної ковбаси,
  • великий огірок,
  • 1,5 л айрану,
  • кріп,
  • сіль,
  • спеції,
  • сметана – за смаком.

Приготування

Картоплю зварити в мундирі, яйця зварити. Овочі та яйця почистити. Зелену цибулю добре помити, нарізати.

Скласти цибулю в ємність, у якій готуватиметься окрошка, додати сіль. За допомогою товкачика розім’яти цибулю до виділення соку. Кріп помити й подрібнити. Картоплю, яйця, огірок, ковбасу порізати на кубики. Покласти всі інгредієнти в посуд із цибулею, посолити, приправити спеціями. Перемішати й залити айраном. Подавати зі сметаною.

Легкий суп-пюре
Легкий суп-пюре

Склад

  • 2 картоплини,
  • 50 г сметани,
  • 1 л води чи бульйону,
  • 300 г зеленої цибулі,
  • 2 яйця,
  • сіль.

Приготування

Яйця зварити, нарізати. Зелену цибулю подрібнити. Картоплю почистити, порізати, залити водою чи бульйоном, поставити на середній вогонь і варити до готовності близько 20 хв.

Додати подрібнену цибулю й варити ще кілька хвилин.

Зняти з вогню, додати сметану, посолити й зробити пюре. Прогріти, але не кип’ятити й подавати з вареними яйцями.

Смажені пиріжки з зеленою цибулею і яйцем
Смажені пиріжки з зеленою цибулею і яйцем

Склад

  • 1 скл. кефіру,
  • 11 г сухих дріжджів,
  • 120 г олії,
  • 3 скл. борошна,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 300 г сиру,
  • 200 г зеленої цибулі,
  • яйце,
  • кріп,
  • сіль,
  • олія для фритюру.

Приготування

Кефір змішати з олією, трохи підігріти, додати сіль і цукор. Борошно змішати з дріжджами, влити кефірну суміш і замісити тісто. Залишити на 30 хв.

Тим часом приготувати начинку. Змішати сир, яйце, дрібно порізані цибулю і кріп, сіль. Сформувати пиріжки і обсмажити на олії.

Пиріг «Весняний» із зеленою цибулею
Пиріг «Весняний» із зеленою цибулею

Склад

  • 350 г зеленої цибулі,
  • 120 г твердого сиру,
  • 3 яйця,
  • 400 г листкового тіста,
  • сіль.

Приготування

Цибулю помити й порізати на дрібні кільця, додати крупно натертий сир, цибулю, сіль і спеції.

Тісто розморозити за інструкцією. Розкачати його на два тонкі квадрати: один викласти на дно форми, на нього – начинку, зверху накрити другим пластом тіста. Краї защипнути, верх пирога наколоти виделкою і змастити водою чи збитим яйцем. Можна посипати кунжутом або насінням льону.

Випікати при температурі 180 °С близько 30 хв.

«Погляд часу» №16-14.04.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.