Страви з білокачанної капусти – джерело енергії та вітамінів

Страви з білокачанної капусти – є надзвичайно корисними, і їх обов’язково варто включити до свого раціону.

Котлети з білокачанної капусти
котлети з білокачанної капусти

Склад:

  • Молода капуста – 1 кг,
  • цибуля – 1 шт.,
  • манна крупа – 100 г,
  • борошно – 100 г,
  • часник – 2 зубчики,
  • кріп – 20 г,
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

У великій каструлі закип’ятіть воду. Посоліть її. Опустіть у каструлю капусту, розрізану на 4 частини та готуйте до м’якості.

Вийміть капусту з окропу, пропустіть через м’ясорубку. Більшу частину рідини від капусти відтисніть. Окремо промийте зелень та просушіть. А тоді подрібніть разом із часником.

Всі інгредієнти перемішайте з відтиснутою капустою. Приправте масу за смаком і ретельно вимісіть. Тепер додайте до фаршу борошно й манну крупу.

Знову все перемішайте. Залиште фарш на 10 хв.

Із суміші зробіть невеликі кульки та присипте кожну сухарями. Обсмажте на олії.

Конвертики з білокачанної капусти
конвертики з білокачанної капусти

Склад:

  • Молода капуста – 1 кг,
  • яйця – 3 шт.,
  • твердий сир – 350 г,
  • шинка – 200 г,
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, посоліть. Покладіть у воду качан капусти й варіть не більше 7 хв. Потім витягніть і дайте йому охолонути. Остиглу капусту розділіть на листки.

Сир і шинку наріжте однаковими тонкими пластинками.

У центр листка покладіть сир, шинку і знову сир. Загорніть лист конвертиком.

Окремо збийте яйця, за смаком додайте сіль та перець. Кожен конвертик вмочіть у суміш та обкачайте в сухарях. Закуску з капусти обсмажте на розігрітій олії з обох боків.

Сирна запіканка з білокачанної капусти
Сирна запіканка з білокачанної капусти

Склад:

  • Молода капуста – 400 г,
  • сир – 400 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • цибуля зелена – 30 г,
  • вершкове масло – 30 г,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.

На сковорідці розтопіть вершкове масло. На ньому протушкуйте капусту до м’якості, посоліть і поперчіть її.

Окремо міксером збийте сир і 3 яйця з додаванням солі та перцю.

Тим часом зваріть яйце та залиште остигати, а тоді поріжте його. Змішайте яйце з капустою.

Шматочком вершкового масла змастіть форму для випікання. На дно викладіть половину сирної маси. Зверху висипте всю капусту. Начинку накрийте рештою сирної маси.

Готуйте запіканку в розігрітій до 180 °С духовці 45 хв. Прикрасьте зеленню.

«Погляд часу» №22-26.05.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *