Страви з білокачанної капусти – джерело енергії та вітамінів
Страви з білокачанної капусти – є надзвичайно корисними, і їх обов’язково варто включити до свого раціону.
Котлети з білокачанної капусти

Склад:
- Молода капуста – 1 кг,
- цибуля – 1 шт.,
- манна крупа – 100 г,
- борошно – 100 г,
- часник – 2 зубчики,
- кріп – 20 г,
- панірувальні сухарі – 2 ст. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування
У великій каструлі закип’ятіть воду. Посоліть її. Опустіть у каструлю капусту, розрізану на 4 частини та готуйте до м’якості.
Вийміть капусту з окропу, пропустіть через м’ясорубку. Більшу частину рідини від капусти відтисніть. Окремо промийте зелень та просушіть. А тоді подрібніть разом із часником.
Всі інгредієнти перемішайте з відтиснутою капустою. Приправте масу за смаком і ретельно вимісіть. Тепер додайте до фаршу борошно й манну крупу.
Знову все перемішайте. Залиште фарш на 10 хв.
Із суміші зробіть невеликі кульки та присипте кожну сухарями. Обсмажте на олії.
Конвертики з білокачанної капусти

Склад:
- Молода капуста – 1 кг,
- яйця – 3 шт.,
- твердий сир – 350 г,
- шинка – 200 г,
- панірувальні сухарі – 2 ст. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, посоліть. Покладіть у воду качан капусти й варіть не більше 7 хв. Потім витягніть і дайте йому охолонути. Остиглу капусту розділіть на листки.
Сир і шинку наріжте однаковими тонкими пластинками.
У центр листка покладіть сир, шинку і знову сир. Загорніть лист конвертиком.
Окремо збийте яйця, за смаком додайте сіль та перець. Кожен конвертик вмочіть у суміш та обкачайте в сухарях. Закуску з капусти обсмажте на розігрітій олії з обох боків.
Сирна запіканка з білокачанної капусти

Склад:
- Молода капуста – 400 г,
- сир – 400 г,
- яйця – 4 шт.,
- цибуля зелена – 30 г,
- вершкове масло – 30 г,
- сіль,
- перець.
Приготування
Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.
На сковорідці розтопіть вершкове масло. На ньому протушкуйте капусту до м’якості, посоліть і поперчіть її.
Окремо міксером збийте сир і 3 яйця з додаванням солі та перцю.
Тим часом зваріть яйце та залиште остигати, а тоді поріжте його. Змішайте яйце з капустою.
Шматочком вершкового масла змастіть форму для випікання. На дно викладіть половину сирної маси. Зверху висипте всю капусту. Начинку накрийте рештою сирної маси.
Готуйте запіканку в розігрітій до 180 °С духовці 45 хв. Прикрасьте зеленню.
«Погляд часу» №22-26.05.2022