Страви з чорносливом
Прості та смачні страви з чорносливом: спосіб приготування, корисні поради, інгредієнти.
Салат із чорносливом і грибами

Склад:
- 100 г чорносливу,
- 3 яйця,
- 300 г свіжих печериць,
- 200-300 г курячого філе,
- 2 цибулини,
- олія,
- сіль,
- майонез,
- петрушка.
Приготування
Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити, розібрати на волокна й змішати з майонезом.
Гриби нарізати соломкою й обсмажити на олії. Потім до грибів додати нарізану півкільцями цибулю, посолити й смажити до готовності.
Яйця відварити, охолодити, нарізати кубиками й змішати з майонезом.
Салат потрібно викладати шарами. Спочатку чорнослив, потім – просочену майонезом курку. На курку викласти гриби з цибулею, а на гриби – яйця з майонезом.
Прикрасити зеленню петрушки.
Салат із плавленими сирками

Склад:
- 3 плавлені сирки,
- 2 зубки часнику,
- 5 яєць,
- 200 г чорносливу,
- 100 г волоських горіхів,
- зелена цибуля,
- майонез.
Приготування
У салатницю викласти шарами: натертий сир із часником, майонез, нарізані яйця із зеленою цибулею, розпарений і нарізаний шматочками чорнослив, майонез, подрібнені горіхи.
За бажанням шари можна повторити.
Чорнослив, запечений із сиром та беконом

Склад:
- 20 шт. чорносливу,
- 80 -100 г твердого сиру,
- 150 г бекону або копченої грудинки.
Приготування
Чорнослив замочити в окропі до розм’якшення. Зробити надрізи й вийняти кісточки. Сир нарізати прямокутниками за розміром кісточок і вставити в чорнослив.
Бекон або грудинку нарізати дуже тонкими смужками. Кожну сливку обгорнути скибочкою бекону й закріпити дерев’яною шпажкою. Викласти на деко.
Духовку розігріти до максимальної температури. Запікати доти, доки сало не розтопиться й бекон не підсмажиться.
«Погляд часу» №3-13.01.2022