Страви з чорносливом

Прості та смачні страви з чорносливом: спосіб приготування, корисні поради, інгредієнти.

Салат із чорносливом і грибами
Салат із чорносливом і грибами

Склад:

  • 100 г чорносливу,
  • 3 яйця,
  • 300 г свіжих печериць,
  • 200-300 г курячого філе,
  • 2 цибулини,
  • олія,
  • сіль,
  • майонез,
  • петрушка.

Приготування

Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодити, розібрати на волокна й змішати з майонезом.

Гриби нарізати соломкою й обсмажити на олії. Потім до грибів додати нарізану півкільцями цибулю, посолити й смажити до готовності.

Яйця відварити, охолодити, нарізати кубиками й змішати з майонезом.

Салат потрібно викладати шарами. Спочатку чорнослив, потім – просочену майонезом курку. На курку викласти гриби з цибулею, а на гриби – яйця з майонезом.

Прикрасити зеленню петрушки.

Салат із плавленими сирками
Салат із плавленими сирками

Склад:

  • 3 плавлені сирки,
  • 2 зубки часнику,
  • 5 яєць,
  • 200 г чорносливу,
  • 100 г волоських горіхів,
  • зелена цибуля,
  • майонез.

Приготування

У салатницю викласти шарами: натертий сир із часником, майонез, нарізані яйця із зеленою цибулею, розпарений і нарізаний шматочками чорнослив, майонез, подрібнені горіхи.

За бажанням шари можна повторити.

Чорнослив, запечений із сиром та беконом
Чорнослив, запечений із сиром та беконом

Склад:

  • 20 шт. чорносливу,
  • 80 -100 г твердого сиру,
  • 150 г бекону або копченої грудинки.

Приготування

Чорнослив замочити в окропі до розм’якшення. Зробити надрізи й вийняти кісточки. Сир нарізати прямокутниками за розміром кісточок і вставити в чорнослив.

Бекон або грудинку нарізати дуже тонкими смужками. Кожну сливку обгорнути скибочкою бекону й закріпити дерев’яною шпажкою. Викласти на деко.

Духовку розігріти до максимальної температури. Запікати доти, доки сало не розтопиться й бекон не підсмажиться.

«Погляд часу» №3-13.01.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.