Страви з молодої капусти

Корисні й смачні страви з молодої капусти, яка багата вітамінами, великим вмістом клітковини і малою кількістю калорій.

Капустяний шніцель
Капустяний шніцель

Склад:

  • 700 г молодої капусти,
  • 2 яйця,
  • 100 г твердого сиру,
  • 100 г волоських горіхів,
  • 4 ст. л. панірувальних сухарів,
  • 100 мл олії,
  • чорний мелений перець,
  • сіль,
  • 2 ст. л. води.

Приготування:

Капусту нарізати великими сегментами – шніцелями. Занурити в підсолений окріп і варити 3 хв. Воду злити, капусту охолодити.

Капусту нарізати сегментами – шніцелями

Волоські горіхи трохи підсушити на сковорідці, подрібнити та змішати з панірувальними сухарями.

Сир натерти на тертці. Збити яйця, розвести їх 2 ст. л. води, додати тертий сир, посолити, поперчити і перемішати.

Кожен шматочок капусти обкачати в борошні, занурити в сирно-яєчний кляр, а потім обкачати у горіхово-сухарній суміші.

Обсмажити шніцелі на олії з усіх боків до золотавої скоринки..

Салат з молодої капусти із насінням соняшника
Салат з молодої капусти  із насінням соняшника

Склад:

  • Головка молодої капусти,
  • 2 огірки,
  • жменя соняшникового насіння,
  • пучок зеленої цибулі,
  • зелень кропу,
  • 3 ст. л. олії,
  • 2 ст. л. яблучного оцту,
  • дрібка цукру,
  • сіль.

Приготування:

Капусту тонко нашаткувати, посоли, трохи пом’яти руками. Зелену цибулю дрібно нарізати, посипати цукром, скропити оцтом, перемішати і залишити на кілька хвилин, щоб промаринувалася.

З огірків зрізати шкірку й нарізати їх соломкою. Подрібнити кріп. Змішати овочі із зеленню, за смаком посолити й додати цукор. Перемішати салат із капустою, заправити олією, притрусити насінням.

«Лінивий» пиріг з капусти
Лінивий пиріг з капусти

Склад:

  • 0,5 головки молодої капусти,
  • 3 яйця,
  • 200 г кисломолочного сиру,
  • 3 ст. л. борошна,
  • 3 ст. л. вівсяних пластівців,
  • 0,5 скл. сметани,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Приготування:

Нарізати молоду капусту тонкою соломкою і руками пом’яти її з сіллю.

Сир розтерти зі сметаною, посолити та поперчити за смаком. Додати борошно та пластівці.

Збити яйця в окремій мисці, обережно ввести їх у сирну масу, перемішати. Отриману суміш змішати з молодою капустою і викласти все у форму для запікання, попередньо змастивши олією.

Випікати приблизно 40 хв. у духовці, попередньо розігрітій до 170 ºС.

Читайте також: Рецепти з капусти до свята «Капустяні вечірки»

«Погляд часу» №22-28.05.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *