Страви з молодої капусти
Корисні й смачні страви з молодої капусти, яка багата вітамінами, великим вмістом клітковини і малою кількістю калорій.
Капустяний шніцель

Склад:
- 700 г молодої капусти,
- 2 яйця,
- 100 г твердого сиру,
- 100 г волоських горіхів,
- 4 ст. л. панірувальних сухарів,
- 100 мл олії,
- чорний мелений перець,
- сіль,
- 2 ст. л. води.
Приготування:
Капусту нарізати великими сегментами – шніцелями. Занурити в підсолений окріп і варити 3 хв. Воду злити, капусту охолодити.

Волоські горіхи трохи підсушити на сковорідці, подрібнити та змішати з панірувальними сухарями.
Сир натерти на тертці. Збити яйця, розвести їх 2 ст. л. води, додати тертий сир, посолити, поперчити і перемішати.
Кожен шматочок капусти обкачати в борошні, занурити в сирно-яєчний кляр, а потім обкачати у горіхово-сухарній суміші.
Обсмажити шніцелі на олії з усіх боків до золотавої скоринки..
Салат з молодої капусти із насінням соняшника

Склад:
- Головка молодої капусти,
- 2 огірки,
- жменя соняшникового насіння,
- пучок зеленої цибулі,
- зелень кропу,
- 3 ст. л. олії,
- 2 ст. л. яблучного оцту,
- дрібка цукру,
- сіль.
Приготування:
Капусту тонко нашаткувати, посоли, трохи пом’яти руками. Зелену цибулю дрібно нарізати, посипати цукром, скропити оцтом, перемішати і залишити на кілька хвилин, щоб промаринувалася.
З огірків зрізати шкірку й нарізати їх соломкою. Подрібнити кріп. Змішати овочі із зеленню, за смаком посолити й додати цукор. Перемішати салат із капустою, заправити олією, притрусити насінням.
«Лінивий» пиріг з капусти

Склад:
- 0,5 головки молодої капусти,
- 3 яйця,
- 200 г кисломолочного сиру,
- 3 ст. л. борошна,
- 3 ст. л. вівсяних пластівців,
- 0,5 скл. сметани,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Приготування:
Нарізати молоду капусту тонкою соломкою і руками пом’яти її з сіллю.
Сир розтерти зі сметаною, посолити та поперчити за смаком. Додати борошно та пластівці.
Збити яйця в окремій мисці, обережно ввести їх у сирну масу, перемішати. Отриману суміш змішати з молодою капустою і викласти все у форму для запікання, попередньо змастивши олією.
Випікати приблизно 40 хв. у духовці, попередньо розігрітій до 170 ºС.
Читайте також: Рецепти з капусти до свята «Капустяні вечірки»
«Погляд часу» №22-28.05.2020