Страви з редиски

Картопляний салат з редискою
Картопляний салат з редискою

Склад:

  • 5 шт. редиски,
  • картоплина,
  • 1-2 яйця,
  • 4 ст. л. консервованого зеленого горошку,
  • 2 ст. л. майонезу,
  • перець,
  • сіль,
  • зелена цибуля.

Приготування

Картоплю і яйця відварити. Із горошку відцідити сік. Картоплю нарізати кубиками. Редиску подрібнити кільцями, півкільцями або чверть кільцями. Яйця подрібнити, цибулю нарізати. Все перемішати. Додати горошок, заправити майонезом і спеціями.

Салат із редискою і кукурудзою
Салат із редискою і кукурудзою

Склад:

  • 150 г редиски,
  • 100 г моркви,
  • 100 г консервованої кукурудзи,
  • 3 яйця,
  • 20 г зеленої цибулі,
  • 10 г свіжого кропу,
  • 80 г майонезу,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Приготування

Яйця відварити, очистити і дрібно нарізати. Сиру моркву очистити, натерти на крупній тертці і додати до яєць. Редиску промити, нарізати тонкими скибочками і викласти до решти інгредієнтів. Наприкінці додати кукурудзу і подрібнену зелень. Заправити салат майонезом, посолити і поперчити за смаком, перемішати.

Салат з яловичого серця з редискою
Салат з яловичого серця з редискою

Склад:

  • 300 г відвареного яловичого серця,
  • 2 яйця,
  • свіжий огірок,
  • 100-120 г редиски,
  • сіль,
  • суміш перців,
  • зелень петрушки,
  • 100 г сметани,
  • 1-2 зубчики часнику,
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування

Серце варити у підсоленій воді близько 1,5-2 год. Охолодити. Нарізати брусочками. Додати так само нарізаний огірок. Яйця відварити і нарізати кубиками, редиску – брусочками. Додати редиску і яйця до інших продуктів.

Для соусу у невеликій глибокій посудині змішати сметану, майонез, подрібнений часник, сіль і суміш перців. Додати лимонний сік і добре перемішати.

До салату додати подрібнену петрушку чи іншу зелень, заправити соусом.

Гострий салат по-корейськи з редискою
Hostryy salat po-koreysʹky z redyskoyu

Склад:

  • 10-12 шт. редиски,
  • морквина,
  • 0,5 лимона,
  • 50 мл олії,
  • 2-3 ч. л. приправи для корейської моркви,
  • 0,5 ч. л. гострого перцю,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • зелена цибуля.

Приготування

Морквину натерти на тертці для корейської моркви. Редиску нарізати тонкою соломкою. Подрібнити вимиту обсушену зелену цибулю. Все разом з’єднати в салатнику.

Часник подрібнити, додати приправу для корейської моркви, сіль, червоний перець. Полити лимонним соком і перемішати.

Прогріти олію – не кип’ятити, просто прогріти. Заправити олією салат і знову все перемішати.

Паштет з редискою
Паштет з редискою

Склад:

  • 10 шт. редиски,
  • 200 г м’якого сиру,
  • 2 ст. л. зелені (кріп, петрушка, базилік),
  • 1 ч. л. лимонного соку.

Приготування

Сир і редиску натерти на крупній тертці, змішати, додати лимонний сік і подрібнену зелень.

Поставити у холодильник на 30-40 хв.

«Погляд часу» №19-11.05.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *