Страви з редиски
Картопляний салат з редискою

Склад:
- 5 шт. редиски,
- картоплина,
- 1-2 яйця,
- 4 ст. л. консервованого зеленого горошку,
- 2 ст. л. майонезу,
- перець,
- сіль,
- зелена цибуля.
Приготування
Картоплю і яйця відварити. Із горошку відцідити сік. Картоплю нарізати кубиками. Редиску подрібнити кільцями, півкільцями або чверть кільцями. Яйця подрібнити, цибулю нарізати. Все перемішати. Додати горошок, заправити майонезом і спеціями.
Салат із редискою і кукурудзою

Склад:
- 150 г редиски,
- 100 г моркви,
- 100 г консервованої кукурудзи,
- 3 яйця,
- 20 г зеленої цибулі,
- 10 г свіжого кропу,
- 80 г майонезу,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Приготування
Яйця відварити, очистити і дрібно нарізати. Сиру моркву очистити, натерти на крупній тертці і додати до яєць. Редиску промити, нарізати тонкими скибочками і викласти до решти інгредієнтів. Наприкінці додати кукурудзу і подрібнену зелень. Заправити салат майонезом, посолити і поперчити за смаком, перемішати.
Салат з яловичого серця з редискою

Склад:
- 300 г відвареного яловичого серця,
- 2 яйця,
- свіжий огірок,
- 100-120 г редиски,
- сіль,
- суміш перців,
- зелень петрушки,
- 100 г сметани,
- 1-2 зубчики часнику,
- 1 ст. л. лимонного соку.
Приготування
Серце варити у підсоленій воді близько 1,5-2 год. Охолодити. Нарізати брусочками. Додати так само нарізаний огірок. Яйця відварити і нарізати кубиками, редиску – брусочками. Додати редиску і яйця до інших продуктів.
Для соусу у невеликій глибокій посудині змішати сметану, майонез, подрібнений часник, сіль і суміш перців. Додати лимонний сік і добре перемішати.
До салату додати подрібнену петрушку чи іншу зелень, заправити соусом.
Гострий салат по-корейськи з редискою

Склад:
- 10-12 шт. редиски,
- морквина,
- 0,5 лимона,
- 50 мл олії,
- 2-3 ч. л. приправи для корейської моркви,
- 0,5 ч. л. гострого перцю,
- 0,5 ч. л. солі,
- 2-3 зубчики часнику,
- зелена цибуля.
Приготування
Морквину натерти на тертці для корейської моркви. Редиску нарізати тонкою соломкою. Подрібнити вимиту обсушену зелену цибулю. Все разом з’єднати в салатнику.
Часник подрібнити, додати приправу для корейської моркви, сіль, червоний перець. Полити лимонним соком і перемішати.
Прогріти олію – не кип’ятити, просто прогріти. Заправити олією салат і знову все перемішати.
Паштет з редискою

Склад:
- 10 шт. редиски,
- 200 г м’якого сиру,
- 2 ст. л. зелені (кріп, петрушка, базилік),
- 1 ч. л. лимонного соку.
Приготування
Сир і редиску натерти на крупній тертці, змішати, додати лимонний сік і подрібнену зелень.
Поставити у холодильник на 30-40 хв.
«Погляд часу» №19-11.05.2023