Страви з рибних консервів

Рибні консерви чомусь часто сприймають як їжу для походів або перекусу на дачі. А тим часом часто саме консерви дають можливістю поїсти морської або океанічної риби нормальної якості. Адже свіжу рибу в наших супермаркетах ще спробуй знайди, а на заморожену часто без сліз не поглянеш… а риба, що не зазнала заморожування і перероблена в місці вилову, зберігає свою поживну цінність і смак. Переконайтеся самі, що консерви з риби – прекрасна основа для страв не тільки повсякденних, але і святкових.

Пиріг із рибних консервів

Простий і швидкий пиріг на вечерю можна приготувати і в духовці, і в мультиварці (1 година в режимі «Випічка»).

Пиріг із рибних консервів

Склад:

  • 500 мл сметани (можна кефіру),
  • 1 банка сардин у власному соку,
  • 3 яйця,
  • 1 варена картоплина,
  • 1 цибулина, 6 ст. л. борошна,
  • 0,5 ч. л. соди,
  • 1 щіпка солі.

Приготування

Яйця збийте вінчиком, додайте сіль, соду. Змішайте збиті яйця зі сметаною. Безперервно помішуючи масу, підсипте борошно. Перемішайте. Тісто має вийти досить густим, але не в’язким. Якщо тісто вийшло дуже рідким, додайте ще борошна.

Картоплину очистіть і натріть на тертці. Цибулю дрібно наріжте. Вилийте з рибної консерви рідину, великі кістки видаліть, м’якоть розімніть виделкою.

Глибоку форму змажте олією. Вилийте половину тіста, зверху викладіть терту картоплю, потім цибулю, а потім рибу. Залийте другою половиною тіста.

Випікайте 40 хв. при температурі 180 °С. Готовність перевірте зубочисткою.

Котлети з рибних консервів

Смачні та ніжні котлетки. Швидко готуються, до того ж їх виходить так багато!

Котлети з рибних консервів

Склад:

  • 1 банка сардин або сайри,
  • 1 скл. відвареного рису,
  • 1-2 варені картоплини,
  • 1 цибулина,
  • сіль,
  • перець,
  • кріп –за смаком,
  • панірувальні сухарі,
  • олія – для смаження.

Приготування

Рибні консерви викладіть у миску, не зливаючи рідину, розімніть виделкою. Картоплю натріть на дрібній тертці.

Цибулю дрібно наріжте, обсмажте у невеликій кількості олії. Зелень подрібніть.

Змішайте з рибою рис, терту картоплю, підсмажену цибулю, подрібнений кріп. Посоліть, поперчіть за смаком і ретельно перемішайте масу.

Змоченими у воді руками сформуйте котлетки, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки, потім накрийте кришкою і готуйте ще 5 хв. до готовності.

Суп із рибними консервами

Суп виходить досить легким. Приготувати його можна з будь-якої риби, консервованої у власному соку (сайри, сардини, тунця, лосося, горбуші), з кожної з них смак страви буде звучати по-новому.

Суп із рибними консервами

Склад:

  • 1 банка рибних консервів,
  • 2,5-3 л води,
  • 1 велика цибулина,
  • 1 велика морква,
  • 4 картоплини,
  • 3 ст. л. олії,
  • сіль,
  • перець,
  • 2 лаврові листки.

Приготування

Очищену картоплю наріжте кубиками, відправте в каструлю з киплячою водою. Варіть 20 хв.

Цибулю і моркву спасеруйте на олії. Додайте в каструлю з картоплею, варіть при помірному кипінні 5 хв. Консервовану рибу злегка розімніть виделкою, сильно при цьому не подрібнюючи.

Рибу разом із соком з банки додайте в суп. Туди ж відправте лаврові листочки, перець, посоліть у міру. Потримайте суп на вогні ще 5 хв. Подавайте, прикрасивши зеленню.

Салат із консервами та свіжими овочами
Салат із консервами та свіжими овочами

Склад:

  • 1 банка рибних консервів (тунець, сайра),
  • 1 помідор,
  • 1 свіжий огірок,
  • листя салату,
  • 1 зелене яблуко,
  • 1 болгарський перець,
  • 2 ст. л. оливкової олії,
  • 1 ч. л. гірчиці,
  • 1 ч. л. лимонного соку,
  • сіль,
  • прованські трави.

Приготування

Рідину з консервів злийте, рибу розділіть на шматочки. Листя салату вимийте, обсушіть, порвіть руками на довільні шматочки, викладіть на блюдо.

Огірок, яблуко, болгарський перець наріжте тонкою соломкою. Помідор наріжте часточками. Овочі та рибу викладіть на листя салату.

Приготуйте заправку, змішавши оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, сіль і прованські трави. Полийте салат заправкою і перемішайте його.

 «Погляд часу» №8-23.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *