Страви за 30 хвилин
Страви за 30 хвилин – швидкі та прості рецепти для дому на будь-який смак.
Котлети з капусти

Склад:
- 800 г капусти,
- цибулина,
- 2 яйця,
- 5 ст. л. манної крупи,
- сіль,
- олія.
Приготування
Тонко нашинкувати капусту. Опустити її в підсолений окріп й варити на повільному вогні 10 хв. Перекинути на друшляк, щоб стекла вода, відтиснути руками.
Подрібнити цибулю та обсмажити її до золотавого кольору.
Змішати капусту і цибулю, додати яйця і манку, посолити, поперчити за бажанням. Залишити на 15 хв. для набухання манної крупи.
У сковорідці розіргіти олію. Мокрими руками сформувати котлети та смажити з обох боків до золотавої скоринки.
Салат із мандаринами, яблуками і грибами

Склад:
- 4 мандарини,
- 200 г печериць,
- 250 г твердого сиру,
- 2 болгарські перці,
- 2 яблука.
Для соусу:
- 250 г йогурту,
- 30 г меду,
- 30 г гірчиці,
- 30 мл соку лимона,
- дрібка солі.
Приготування
Печериці зварити у підсоленій воді протягом 5 хв. Дати охолонути й нарізати пластинками. Мандарини розібрати на часточки. Почищене яблуко та сир нарізати кубиками, солодкии перець – тонкими півкружечками.
Для соусу змішати йогурт і гірчицю, лимонний сік. Посолити і перемішати.
Підготовлені продукти скласти у салатник і полити соусом.
Гречаники з фаршем

Склад:
- 0,5 кг курячого фаршу,
- 1 скл. гречки,
- 2 яйця,
- цибулина,
- морквина,
- кріп або петрушка.
Приготування
Зварити гречку.
Змішати подрібнену цибулю з яйцями, кропом та фаршем. Дрібно натерти моркву і спасерувати до м’якого стану. Додати її та гречку в м’ясну суміш.
Вологими руками сформувати котлети й обсмажити на повільному вогні з обох боків.
Швидке тісто для смажених пиріжків

Склад:
- 350 мл води,
- 2 ст. л. крохмалю,
- 50 г пресованих дріжджів,
- 150 г олії,
- 20 г цукру,
- 750 г борошна,
- сіль.
Приготування
Закип’ятити воду. Окремо розчинити крохмаль у невеликій кількості води й влити в окріп. Варити, помішуючи, кілька хвилин. Охолодити.
У теплий кисіль додати дріжджі, цукор, олію, сіль, борошно й замісити м’яке тісто. Дати постояти 5-10 хв.
На посипаній борошном поверхні розкачати тісто завтовшки 5 мм, вирізати склянкою кружечки. У центр викласти начинку (картоплю, капусту, гриби, м’ясо тощо), сформувати пиріжки й одразу смажити на олії.
Бананові кульки з печивом

Склад:
- 200 г галетного печива,
- 2 банани,
- 20 г кокосової стружки,
- 5 г меленої кориці,
- 5 г ванільного цукру.
Приготування
Банани розім’яти виделкою. Печиво подрібнити у блендері на крихту. Додати ванільний цукор, корицю і розмішати.
З’єднати бананове пюре і подрібнене печиво. Приготувати густу масу.
Мокрими руками сформувати кульки розміром із волоський горіх. Обкачати у кокосовій стружці. Покласти у холодильник на годину.
«Погляд часу» №12-23.03.2023