Страви за 30 хвилин

Страви за 30 хвилин – швидкі та прості рецепти для дому на будь-який смак.

Котлети з капусти
Котлети з капусти

Склад:

  • 800 г капусти,
  • цибулина,
  • 2 яйця,
  • 5 ст. л. манної крупи,
  • сіль,
  • олія.

Приготування

Тонко нашинкувати капусту. Опустити її в підсолений окріп й варити на повільному вогні 10 хв. Перекинути на друшляк, щоб стекла вода, відтиснути руками.

Подрібнити цибулю та обсмажити її до золотавого кольору.

Змішати капусту і цибулю, додати яйця і манку, посолити, поперчити за бажанням. Залишити на 15 хв. для набухання манної крупи.

У сковорідці розіргіти олію. Мокрими руками сформувати котлети та смажити з обох боків до золотавої скоринки.

Салат із мандаринами, яблуками і грибами
Салат із мандаринами, яблуками і грибами

Склад:

  • 4 мандарини,
  • 200 г печериць,
  • 250 г твердого сиру,
  • 2 болгарські перці,
  • 2 яблука.

Для соусу:

  • 250 г йогурту,
  • 30 г меду,
  • 30 г гірчиці,
  • 30 мл соку лимона,
  • дрібка солі.

Приготування

Печериці зварити у підсоленій воді протягом 5 хв. Дати охолонути й нарізати пластинками. Мандарини розібрати на часточки. Почищене яблуко та сир нарізати кубиками, солодкии перець – тонкими півкружечками.

Для соусу змішати йогурт і гірчицю, лимонний сік. Посолити і перемішати.

Підготовлені продукти скласти у салатник і полити соусом.

Гречаники з фаршем
Гречаники з фаршем

Склад:

  • 0,5 кг курячого фаршу,
  • 1 скл. гречки,
  • 2 яйця,
  • цибулина,
  • морквина,
  • кріп або петрушка.

Приготування

Зварити гречку.

Змішати подрібнену цибулю з яйцями, кропом та фаршем. Дрібно натерти моркву і спасерувати до м’якого стану. Додати її та гречку в м’ясну суміш.

Вологими руками сформувати котлети й обсмажити на повільному вогні з обох боків.

Швидке тісто для смажених пиріжків
Швидке тісто для смажених пиріжків

Склад:

  • 350 мл води,
  • 2 ст. л. крохмалю,
  • 50 г пресованих дріжджів,
  • 150 г олії,
  • 20 г цукру,
  • 750 г борошна,
  • сіль.

Приготування

Закип’ятити воду. Окремо розчинити крохмаль у невеликій кількості води й влити в окріп. Варити, помішуючи, кілька хвилин. Охолодити.

У теплий кисіль додати дріжджі, цукор, олію, сіль, борошно й замісити м’яке тісто. Дати постояти 5-10 хв.

На посипаній борошном поверхні розкачати тісто завтовшки 5 мм, вирізати склянкою кружечки. У центр викласти начинку (картоплю, капусту, гриби, м’ясо тощо), сформувати пиріжки й одразу смажити на олії.

Бананові кульки з печивом
Бананові кульки з печивом

Склад:

  • 200 г галетного печива,
  • 2 банани,
  • 20 г кокосової стружки,
  • 5 г меленої кориці,
  • 5 г ванільного цукру.

Приготування

Банани розім’яти виделкою. Печиво подрібнити у блендері на крихту. Додати ванільний цукор, корицю і розмішати.

З’єднати бананове пюре і подрібнене печиво. Приготувати густу масу.

Мокрими руками сформувати кульки розміром із волоський горіх. Обкачати у кокосовій стружці. Покласти у холодильник на годину.

«Погляд часу» №12-23.03.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *