Стромболі з куркою
Стромболі! Абсолютно особливий вид закритої піци. Такий спосіб приготування піци дозволяє зберегти ще більше соку й аромату всередині.
Склад:
- Листкове бездріжджове тісто – 500 г,
- куряче філе – 1 шт.,
- томатний соус – 2 ст. л.,
- твердий сир – 100 г,
- моцарела – 100-150 г.
Приготування:
Відваріть куряче філе. Упродовж цього терміну присипте робочу поверхню борошном і трохи розкатайте тісто. Натріть твердий сир, курку порвіть на невеликі шматочки і змішайте все з томатним соусом. Начинка готова.
Викладіть начинку на тісто у вигляді прямокутника, залишаючи з боків по 5 см. Поверх курки з сиром викладіть моцарелу і свіжий базилік.
Розріжте тісто по краях на смужки і загорніть колоском. Змастіть тісто жовтком, присипте кунжутом і випікайте в розігрітій до 180 ºС духовці 40 хв.
«УЮТ» №14-02.04.2020