Французький вінегрет зі смачною заправкою
Французький вінегрет отримав свою назву завдяки французькій заправці від якої вінегрет виходить, ще смачнішим та з вишуканим смаком.

Склад:
- Морква – 200 г,
- буряк – 300 г,
- картопля – 200 г,
- мариновані огірки – 200 г,
- родзинки – 50 г,
- консервований горошок – 100 г,
- цибуля – 200 г,
- лимон,
- овочевий бульйон – 2 скл.,
- олія – 100 мл,
- червоне вино – 100 мл,
- лимонний сік – 1 ст. л.,
- діжонська гірчиця – 1 ст. л.,
- оцет – 2 ст. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування
Відваріть буряк, моркву та картоплю. Очистіть, наріжте кубиками. До готових овочів додайте заздалегідь замочені родзинки, нарізані огірки, цибулю, яку збризкайте лимоном, і горошок.
Щоб приготувати заправку, змішайте бульйон, олію, вино, гірчицю, оцет 3 % і лимонний сік. Посоліть і поперчіть до смаку. Доведіть до кипіння приготовлену суміш, залийте інгредієнти для вінегрету та накрийте тару мискою на 30 хв.
«Уют» №44-03.11.2022