Вареники з картоплею та грибами, як ті, що їв Пацюк

Вареники в Україні традиційно готують або з картоплею або з капустою. А до цих овочів у Полтаві ще додають гриби. Вареники з картоплею та грибами, завдяки такому поєднанню, мають казковий смак.

Вареники з картоплею та грибами

Склад:

  • Борошно – 500 г,
  • вода – 220 мл,
  • сметана – 2 ст. л.,
  • вершкове масло – 50 г,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • картопля – 1 кг,
  • сало – 150 г,
  • гриби – 200 г,
  • цибулина,
  • перець мелений – за смаком.

Приготування

Готуємо тісто. Борошно просійте, додайте олію та сметану кімнатної температури, а також сіль. Розімніть інгредієнти у крихту. До неї додайте окріп. Замісіть еластичне тісто. Готове тісто приберіть у пакет, відправте у холодильник.

Поки воно відпочиває, приготуйте начинку. Картоплю очистіть і відваріть до готовності. Злийте воду. Солоне чи копчене сало очистіть від шкірки, наріжте дрібними шматочками. Обсмажте їх на сухій сковороді на середньому вогні до шкварок. Коли виділиться жир, пересипте в сковороду подрібнену цибулю. Туди відправте відварені чи сушені гриби. Їх нарізати таким ж дрібними кубиками, як і цибулю. Начинку смажте 10 хв., поперчивши і перемішавши.

Із картоплі зробіть пюре, вмішайте в нього сало з грибами. Досоліть до смаку.

Дістаньте тісто з холодильника. Розділіть його на шматки. По черзі розгортайте їх у тонкі пласти. Наріжте тісто на кружечки і викладіть на кожну начинку. Защіпніть краї.

Готуйте вареники в киплячій підсоленій воді до 6 хв., помішуючи. Ось вареники Пацюка й готові. Подавайте їх до столу, щедро поливши сметаною.

«Уют» №50-15.12.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *