Заправка для борщу на зиму: знадобиться кожній господині
Зберігайте рецепт заправки для борщу на зиму при собі та пробуйте його, друзі!

Склад:
- буряк – 1 кг,
- морква – 600 г,
- цибуля – 400 г,
- білокачанна капуста – 1 кг,
- томати – 500 г,
- сіль – 2 ст. л.,
- цукор – 3 ст. л.,
- олія – 100 мл,
- вода – 100 мл,
- оцет 9 % – 50 мл.
Приготування
Овочі миємо та очищаємо. Буряк і моркву натираємо на великій тертці, капусту шаткуємо. Томати нарізаємо кубиками, очистивши від шкірки. Цибулю ріжемо півкільцями.
Усі овочі кладемо у велику каструлю. Додаємо сіль, цукор, олію та воду. Варимо 20 хв. на середньому вогні, періодично перемішуючи, щоб овочі не підгоріли!
Перед закінченням варіння вливаємо оцет і все перемішуємо.
Відразу ж розкладаємо у стерилізовані банки, закриваємо кришками.
Катерина Марченко, м. Полтава
«УЮТ» №42-20.10.2022