Заправка для борщу на зиму: знадобиться кожній господині

Зберігайте рецепт заправки для борщу на зиму при собі та пробуйте його, друзі!

Заправка для борщу на зиму

Склад:

  • буряк – 1 кг,
  • морква – 600 г,
  • цибуля – 400 г,
  • білокачанна капуста – 1 кг,
  • томати – 500 г,
  • сіль – 2 ст. л.,
  • цукор – 3 ст. л.,
  • олія – 100 мл,
  • вода – 100 мл,
  • оцет 9 % – 50 мл.

Приготування

Овочі миємо та очищаємо. Буряк і моркву натираємо на великій тертці, капусту шаткуємо. Томати нарізаємо кубиками, очистивши від шкірки. Цибулю ріжемо півкільцями.

Усі овочі кладемо у велику каструлю. Додаємо сіль, цукор, олію та воду. Варимо 20 хв. на середньому вогні, періодично перемішуючи, щоб овочі не підгоріли!

Перед закінченням варіння вливаємо оцет і все перемішуємо.

Відразу ж розкладаємо у стерилізовані банки, закриваємо кришками.

Катерина Марченко, м. Полтава

«УЮТ» №42-20.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *