Судак зі щавлем

Судак зі щавлем

500-600 г судака, 500 г щавлю, 2 яєчних жовтки, 1 ч. л. гірчиці, 3 гілочки естрагону, четвертина лимона, 1 скл. води, 1 скл. білого сухого вина, 200 г овочів (цибуля, морква, біле коріння), 2 горошини перцю, 1 бутон гвоздики, лавровий лист, сіль.

Щавель промити і відкласти кілька листочків. Залити невеликою кількістю води і тушкувати 15 хв. на слабкому вогні. Протерти через сито, змішати з яєчними жовтками і гірчицею.

Відкладений щавель дрібно нарізати і змішати з протертим. Посолити за смаком. Інгредієнти відвару з’єднати, прокип’ятити 30 хв. і процідити. Судака цілим шматком припустити у відварі.

Викласти на блюдо пюре зі щавлю, зверху покласти рибу. Прикрасити тонко нарізаними кружечками лимона і гілочками естрагону.

FacebookTwitterPinterest