Султан-кебаб із куркою
Султан-кебаб із куркою – це відмінне рішення для приготування смачної закуски. Куряче м’ясо в ньому ніколи не буде сухим, а склад овочів можна варіювати.

Склад:
- Куряче філе – 2 шт.,
- зелений горошок – 0,5 скл.,
- морква – 2 шт.,
- баклажан – 1 шт.,
- цибулина,
- чебрець – 0,25 ч. л.,
- орегано – 0,25 ч. л.,
- молоко – 500 мл,
- олія,
- сіль,
- паприка – 1,3 ч. л.,
- вершкове масло – 50 г,
- сир – 50 г,
- петрушка – пучок,
- борошно – 2 ст. л.
Приготування
Баклажан наріжте дрібними кубиками. Злегка присоліть і залиште на 15 хв. Потім відіжміть його й обсмажте на сковороді з олією протягом 5-6 хв.
Приберіть овоч зі сковороди.
Наріжте філе куряче на невеликі шматочки. Цибулю наріжте дрібно, моркву – невеликими кубиками.
На сковороді з олією обсмажте протягом 2-3 хв. овочі. Потім додайте до них м’ясо та горошок. Всипте сіль, орегано, чебрець і паприку. Перемішайте. Накрийте кришкою та тушкуйте на слабкому вогні 10 хв.
Потім приберіть сковороду з плити. Додайте баклажани до інших інгредієнтів. Перемішайте.
У глибоку миску викладіть двома шарами лаваш, щоб краї звисали. Помістіть начинку в центр. Акуратно скрутіть лаваш. Сформуйте в такий спосіб кілька заготовок.
Змастіть форму для випікання олією. Викладіть у неї лаваші з начинкою.
У сотейнику з товстим дном розігрійте вершкове масло. Додати борошно. Обсмажте його до золотистості, помішуючи. Влийте холодне молоко. Доведіть суміш до кипіння, помішуючи. Варіть до загустіння. Полийте готовим соусом султан-кебаб і відправте його в розігріту до 185 °С духовку на 35-40 хв.
Натріть твердий сир на тертці. Посипте ним страву і відправте запікатися ще на 10 хв. Щоб султан-кебаб був ще смачнішим і яскравішим, слід посипати його подрібненою петрушкою.
«Уют» №40-6.10.2022