Султан-кебаб із куркою

Султан-кебаб із куркою – це відмінне рішення для приготування смачної закуски. Куряче м’ясо в ньому ніколи не буде сухим, а склад овочів можна варіювати.

Султан-кебаб із куркою

Склад:

  • Куряче філе – 2 шт.,
  • зелений горошок – 0,5 скл.,
  • морква – 2 шт.,
  • баклажан – 1 шт.,
  • цибулина,
  • чебрець – 0,25 ч. л.,
  • орегано – 0,25 ч. л.,
  • молоко – 500 мл,
  • олія,
  • сіль,
  • паприка – 1,3 ч. л.,
  • вершкове масло – 50 г,
  • сир – 50 г,
  • петрушка – пучок,
  • борошно – 2 ст. л.

Приготування

Баклажан наріжте дрібними кубиками. Злегка присоліть і залиште на 15 хв. Потім відіжміть його й обсмажте на сковороді з олією протягом 5-6 хв.

Приберіть овоч зі сковороди.

Наріжте філе куряче на невеликі шматочки. Цибулю наріжте дрібно, моркву – невеликими кубиками.

На сковороді з олією обсмажте протягом 2-3 хв. овочі. Потім додайте до них м’ясо та горошок. Всипте сіль, орегано, чебрець і паприку. Перемішайте. Накрийте кришкою та тушкуйте на слабкому вогні 10 хв.

Потім приберіть сковороду з плити. Додайте баклажани до інших інгредієнтів. Перемішайте.

У глибоку миску викладіть двома шарами лаваш, щоб краї звисали. Помістіть начинку в центр. Акуратно скрутіть лаваш. Сформуйте в такий спосіб кілька заготовок.

Змастіть форму для випікання олією. Викладіть у неї лаваші з начинкою.

У сотейнику з товстим дном розігрійте вершкове масло. Додати борошно. Обсмажте його до золотистості, помішуючи. Влийте холодне молоко. Доведіть суміш до кипіння, помішуючи. Варіть до загустіння. Полийте готовим соусом султан-кебаб і відправте його в розігріту до 185 °С духовку на 35-40 хв.

Натріть твердий сир на тертці. Посипте ним страву і відправте запікатися ще на 10 хв. Щоб султан-кебаб був ще смачнішим і яскравішим, слід посипати його подрібненою петрушкою.

«Уют» №40-6.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *