Суп «Чорба» з вершковою заправкою

Суп «Чорба» з вершковою заправкою виходить густий, наваристий, з дуже насиченим смаком і ароматом.

Суп «Чорба» з вершковою заправкою

Склад:

  • М’ясо – 300 г,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • корінь селери – 1 шт.,
  • корінь петрушки – 1 шт.,
  • болгарський перець – 1 шт.,
  • помідори – 200 г,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • картопля – 2 шт.,
  • часник – 2 зуб.,
  • перець чилі – 1 шт.,
  • сіль, орегано,
  • розмарин,
  • жовтки – 2 шт.,
  • вершки – 100 мл,
  • петрушка – 1 пуч.,
  • олія,
  • цибуля-порей – 1 шт.

Приготування

Наріжте м’ясо кубиками й обсмажте його в каструлі, розігрітій з олією, 5 хв. Помішуйте. Крупно поріжте 1 моркву, 1 цибулину, корінь петрушки і селери. Поставте овочі в каструлю і залийте їх 1,5 л води. Варіть 30 хв. під кришкою.

Дрібно наріжте 1 цибулину і відправте її на розігріту з олією сковороду. Через кілька хвилин додайте до неї нарізану цибулю-порей. Наріжте моркву та відправте її на сковороду до цибулі. Обсмажуйте, помішуючи. Болгарський перець наріжте шматочками та додайте його на сковороду та обсмажуйте далі. Наріжте помідори, додайте їх до інших овочів, додайте цукор і перемішайте. Готуйте засмажку ще 7 хв. під кришкою.

Дістаньте із бульйону всі інгредієнти, крім м’яса. Додайте нарізану кубиками картоплю.

Дрібно наріжте часник та перець чилі. Додайте інгредієнти до овочевої засмажки, посоліть, приправте розмарином та орегано. Перемішайте та готуйте ще 2 хв. Всипте овочеву засмажку в суп і залиште варитися ще 15 хв.

Змішайте вершки з яєчними жовтками та 100 мл гарячого бульйону. Влийте приготовлену суміш у суп, додайте подрібнену петрушку, вимкніть вогонь і дайте постояти 15 хв. під кришкою.

«Уют» №3- 19.01.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *