Суп-гуляш

Суп-гуляш
Суп-гуляш

Оригінальний угорський суп-гуляш був найулюбленішою гарячою стравою місцевих пастухів. Суп-гуляш у хлібі – чеська варіація. Одні їдять його як звичайний суп, знавці – насолоджуються хлібом теж. А як будете робити ви?

Склад:

  • Яловичина – 700 г,
  • картопля – 3 шт.,
  • цибулина,
  • смалець – 30 г,
  • борошно – 2 ст. л.,
  • томатна паста – 1 ст. л.,
  • часник – 3 зубки,
  • паприка – 2 ч. л.,
  • тмин – 1 ч. л.,
  • майоран – 1 ч. л.,
  • м’ясний бульйон – 1,5 г,
  • лавровий лист,
  • сіль,
  • червоний перець за смаком,
  • хліб – 2 шт.

Приготування

Візьміть каструлю з товстим дном. Розтопіть на дні жир. Обсмажте на ньому нарізану півкільцями цибулю. Розітріть у ступці кмин. Додайте до цибулі. Обсмажуйте 3 хв.

Наріжте шматочками яловичину. Пересипте в казан. Обсмажуйте, поки не випарується вся рідина, а шматочки м’яса стануть рум’яними.

Посипте м’ясо борошном і паприкою. Перемішайте. Додойте томатну пасту, сіль і спеції. Обсмажуйте 5 хв.

Улийте бульйон, додайте лавровий лист і зубки часнику, нарізані невеликими пластинками. Тушкуйте під кришкою 40 хв., помішуючи.

Наріжте картоплю кубиками. Пересипте в каструлю. Варіть до повної готовності картоплі.

Зріжте верхівку буханки житнього хліба, вийміть м’якуш, оберніть хліб фольгою і відправте в розігріту до 220 °С духовку на 5-10 хв., щоб він підсох. Наповніть хліб гуляшем. Подавайте.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

1 коментар до “Суп-гуляш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *