Суп-гуляш

Оригінальний угорський суп-гуляш був найулюбленішою гарячою стравою місцевих пастухів. Суп-гуляш у хлібі – чеська варіація. Одні їдять його як звичайний суп, знавці – насолоджуються хлібом теж. А як будете робити ви?
Склад:
- Яловичина – 700 г,
- картопля – 3 шт.,
- цибулина,
- смалець – 30 г,
- борошно – 2 ст. л.,
- томатна паста – 1 ст. л.,
- часник – 3 зубки,
- паприка – 2 ч. л.,
- тмин – 1 ч. л.,
- майоран – 1 ч. л.,
- м’ясний бульйон – 1,5 г,
- лавровий лист,
- сіль,
- червоний перець за смаком,
- хліб – 2 шт.
Приготування
Візьміть каструлю з товстим дном. Розтопіть на дні жир. Обсмажте на ньому нарізану півкільцями цибулю. Розітріть у ступці кмин. Додайте до цибулі. Обсмажуйте 3 хв.
Наріжте шматочками яловичину. Пересипте в казан. Обсмажуйте, поки не випарується вся рідина, а шматочки м’яса стануть рум’яними.
Посипте м’ясо борошном і паприкою. Перемішайте. Додойте томатну пасту, сіль і спеції. Обсмажуйте 5 хв.
Улийте бульйон, додайте лавровий лист і зубки часнику, нарізані невеликими пластинками. Тушкуйте під кришкою 40 хв., помішуючи.
Наріжте картоплю кубиками. Пересипте в каструлю. Варіть до повної готовності картоплі.
Зріжте верхівку буханки житнього хліба, вийміть м’якуш, оберніть хліб фольгою і відправте в розігріту до 220 °С духовку на 5-10 хв., щоб він підсох. Наповніть хліб гуляшем. Подавайте.
Сповіщення: Угорський бограч | Газета "Уют"