Суп із цвітної капусти й кабачків
Їсти суп не дуже люблять. Чомусь багатьом здається, що це несмачна їжа, яку треба вживати тільки для того, щоб нормально працював шлунково-кишковий тракт. Але ж супи бувають набагато смачнішими, чим заморські вишукані страви!
- Кабачок,
- цвітна капуста – 0,5 шт.,
- морква – 3 шт.,
- цибулина,
- картопля – 2 шт.,
- вершки – 200 мл,
- твердий сир – 70 г,
- сіль,
- чорний мелений перець,
- олія,
- зелень за смаком.
Цибулину, моркву й м’якоть кабачка наріжте невеликими шматочками. Капусту розділіть на суцвіття, картоплю наріжте кубиками. Обсмажте трохи цибулі з морквою на олії, додайте кабачок і смажте ще 3–4 хв.
Перекладіть овочі в каструлю, додайте картоплю, залийте водою (вона повинна покрити овочі на 1–1,5 см). Доведіть до кипіння й варіть на слабкому вогні до повної готовності картоплі. Додайте капусту з зеленню й варіть ще 5–7 хв. Улийте вершки (10 %), додайте натертий сир, доведіть до кипіння і зніміть із вогню.