Суп із курячих сердець із грибами

- 1,5 л води,
- 300 г курячих сердець,
- 100 г грибів,
- 2 картоплини,
- 2 стебла зеленої цибулі,
- 100 мл білого напівсолодкого вина,
- 20 мл олії,
- 6 горошин запашного перцю,
- 2 бутони гвоздики,
- перець,
- сіль.
Сердечка нарізати на четвертинки, картоплю та гриби – шматочками. Зелену цибулю подрібнити. У каструлю налити трохи олії, поставити її на вогонь (вище середнього), злегка підсмажити сердечка, випарувавши зайву рідину (близько 5 хв.). Потім зменшити вогонь до середнього, додати зелену цибулю і кілька хвилин обсмажувати. Влити 1,5 л окропу, покласти картоплю, варити 5 хв. на середньому вогні. Далі вогонь зменшити, додати гриби, запашний перець, гвоздику, влити вино. Прокип’ятити 5 хв., покласти сіль, перець, зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 20 хв.
Катерина Федосіївна, Київська обл.