Суп із квасолі і гарбуза
- Свинячий суповий набір – 400 г,
- біла квасоля – 1/2 скл.,
- гарбуз – 350 г,
- помідори – 2 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- олія – 4 ст. л.,
- морква – 1 шт.,
- часник – 3 зубчики,
- лавровий лист – 1 шт.,
- сіль,
- перець.
Квасолю попередньо замочити на ніч. Свинячий суповий набір вимити, залити водою і поставити на вогонь, після закипання додати сіль, перець горошком і лавровий лист, варити до готовності. Окремо зварити до готовності квасолю. Цибулю і моркву очистити, подрібнити і обсмажити на олії. Додати очищений і нарізаний великими кубиками гарбуз, смажити, помішуючи, 8-10 хв. Помідори порізати дольками, окремо обсмажити на олії до м’якості, протерти через сито. У каструлю з бульйоном перекласти засмажку з гарбузом і протертих томатів. Довести до кипіння і варити 10-15 хв. на повільному вогні. Додати квасолю, готувати ще пару хвилин, приправити суп подрібненим часником і меленим перцем. Зняти з вогню і дати настоятися.