Суп iз сирними кульками

Суп iз сирними кулькамиСирні кульки в супі виходять дуже ніжними і чудово до­повнюють смак овочів. При варінні вони сильно збільшу­ються, тому заготовки формуйте завбільшки з неве­ликий горіх. Твердий сир можна замінити плавленим, додати в тісто паприку, куркуму, щоб аромат став ще більш насиченим.

Курячий бульйон – 2,5 л, болгарський перець, мор­квина, цибулина, карто­пля – 5 шт., твердий сир – 100 г, яйце, борошно – 100 г, петрушка, сіль, хмелі-сунелі, чорний ме­лений перець, вершкове масло, олія.

Сир натріть на дрібній тертці, додайте вершкове масло, яйце, борошно, дріб­ку солі, хмелі-сунелі до сма­ку. Перемішайте, сформуйте із маси кулю, відправте в хо­лодильник на 30 хв.

У киплячий бульйон відправте нарізану кубиками картоплю.

У глибокій сковороді обсмажте дрібно наріза­ну цибулину, додайте тер­ту моркву, потім нарізаний кубиками болгарський пе­рець, чорний перець за сма­ком, протушкуйте трішки і зніміть із вогню.

Відправте засмажку в ка­струлю. Доведіть до кипін­ня, зменшіть вогонь і варіть протягом 15 хв.

Із сирного тіста скачайте кульки, опустіть їх у кипля­чий суп. Посоліть, поперчіть суп, варіть ще протягом 10- 15 хв. Подавайте, припра­вивши свіжою подрібненою зеленню.

FacebookTwitterPinterest