Суп iз сирними кульками
Сирні кульки в супі виходять дуже ніжними і чудово доповнюють смак овочів. При варінні вони сильно збільшуються, тому заготовки формуйте завбільшки з невеликий горіх. Твердий сир можна замінити плавленим, додати в тісто паприку, куркуму, щоб аромат став ще більш насиченим.
Курячий бульйон – 2,5 л, болгарський перець, морквина, цибулина, картопля – 5 шт., твердий сир – 100 г, яйце, борошно – 100 г, петрушка, сіль, хмелі-сунелі, чорний мелений перець, вершкове масло, олія.
Сир натріть на дрібній тертці, додайте вершкове масло, яйце, борошно, дрібку солі, хмелі-сунелі до смаку. Перемішайте, сформуйте із маси кулю, відправте в холодильник на 30 хв.
У киплячий бульйон відправте нарізану кубиками картоплю.
У глибокій сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулину, додайте терту моркву, потім нарізаний кубиками болгарський перець, чорний перець за смаком, протушкуйте трішки і зніміть із вогню.
Відправте засмажку в каструлю. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом 15 хв.
Із сирного тіста скачайте кульки, опустіть їх у киплячий суп. Посоліть, поперчіть суп, варіть ще протягом 10- 15 хв. Подавайте, приправивши свіжою подрібненою зеленню.