Суп із вареними яйцями
Це смачний весняний суп, до складу якого входить велика кількість корисної зелені, яка збагачує наш організм вітамінами та мікроелементами у сезон авітамінозу.
- Яйця – 2-3 шт.,
- куряча гомілка – 500 г,
- морква – 2 шт.,
- цибулина,
- пекінська капуста – 400 г,
- щавель – 2 пучки,
- листя кропиви – 200 г,
- зелена цибуля і петрушка – по 1 пучку,
- часник, сіль, чорний мелений перець.
Курку залийте холодною водою і поставте варити. Цибулину наріжте півкільцями, моркву – соломкою. Коли бульйон закипить, покладіть овочі, посоліть і варіть на малому вогні 20 хв.
За цей час пекінську капусту, щавель і ошпарене окропом листя кропиви наріжте смужками, а петрушку, зелену цибулю й часник дрібно порубайте. Відправте в каструлю капусту, кропиву, щавель і петрушку, приправте суп чорним меленим перцем. Дайте закипіти, зменшіть вогонь і варіть 2 хв. Потім знову доведіть до кипіння і зніміть із плити.
Подавайте суп, поклавши в кожну тарілку зелену цибулю, трохи курячого м’яса й часнику, а також по відвареному круто яйцю, нарізаному кружечками. За бажанням додайте сметану.